BMW 3-Serie: bmw e30 start plots niet meer

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2500

Hoi,

Een vriend van me heeft een BMW e30 gekocht als speelgoedje voor in het weekend eens mee dwars door de bochten te schuiven, binnenin helemaal van het interieur gestript, 2 kuipstoelen in gemonteerd, een sper diferentieel en nog wat kleinde dingen.

Echter heeft hij er nog niet veel plezier aan gehad. Tijdens een ritje op de weg lag een stuk beton of steen dat te laat werd opgemerkt met als resultaat een gat in de aluminium carter, ik ben hem dan gaan depanneren, de carter is gedemonteerd en gelast vermits we geen andere konden vinden, alles terug gemonteerd, olie opgedaan en proefritje mee gedaan, alles was is orde, nergens geen olielekkage en de motor loopt prima. ik kijk nog even wat andere dingen na vermits ik eigenlijk meer gespecialiseerd ben in franse wagens maar toch ok wel benieuwd was naar die duitse techniek, zo ontdekte ik op de motor de deksel van de diagnose aansluiting enzo maar alles mooi terug er netjes op gedaan.

De volgende dag wou ik de wagen buiten rijden zodat men vriend zijn speelgoed zou kunnen komen halen, maar helaas, de motor wil gewoon niet meer aanslaan, de startmotor werkt perfect, de bandstofpomp word niet aangestuurd net zoals de ontsteking die ook niet meer werkt terwijl ik de dag voordien de wagen zonder een probleem in mijn garage heb gereden, alle zekeringen zijn ook in orde.

Er zijn geen storingen aanwezig als ik hem uit lees, is er hier iemand die dat raar geval kan verklaren ? computer plots defect of zoiets of moet je ergens iets resetten als je de stekker losneemt van de diagnoseaansluiting ?

Mvg Frederik C.

freaky freeky

Geplaatst door freaky freeky (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

er zit geen start onderbreker op het speelgoedje

freaky freeky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik vermoed het niet, de wagen heeft altijd perfect gestart met enkel de sleutel om te draaien, geen extra alarm of onderbreking aanwezig denk ik

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

niet denken maar zeker weten!! je zegt ik kijk nog even wat andere dingen na vermits ik eigenlijk meer gespecialiseerd ben in franse wagens maar toch ok wel benieuwd was naar die duitse techniek, zo ontdekte ik op de motor de deksel van de diagnose aansluiting enzo maar alles mooi terug er netjes op gedaan.
Heb je hem daarna nog gestart??

freaky freeky (0) PRO, 10 jaar geleden

neen, erna heeft hij niet meer gestart, maar dat was de dag nadien dat ik het pas heb geprobeerd ! een startonderbreker gaat er niet opzitten en transpondercode en dergelijke hadden ze in die tijd ook niet vermoed ik hè

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Dus zou ik alle punten waar u heeft aangezeten maar eens goed controleren, je kunt het beter bij franse houden waar daar heeft u meer kennis van zegt u

GJBAutos (0) PRO, 10 jaar geleden

Een start onderbreker was toen wel degelijk een optie, alleen niet met afstands bediening meestal met een extra sleuten onder het deurslot of onder het kofferdeksel slot. Het kan ook heel goed zijn dat er veel later toch een alarm is ingebouwd. Eerst dat maar eens zeker weten. Dan kun je nog kijken of er spanning op de groene draad naar de computer staat. deze heeft vaak een losse stekker net voor de stekker van de DME. Als hier geen stroom op staat doet en de brandstof pomp en de ontsteking het niet.

gr Martin

freaky freeky (0) PRO, 10 jaar geleden

Alvaste bedankt Martin, ik zal het morgens eens controleren !

freaky freeky (0) PRO, 10 jaar geleden

Probleem is opgelost, toerentalsensor was de oorzaak, die heeft het raar maar waar plots begeven. Auto rijd weer prima

Groetjes Frederik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.