BMW 3-Serie: Cabrio kap gaat niet open

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 328i

hallo allemaal,

ik heb een probleem met een bmw 328i cabrio E36.
het geval is dat toen ik de kap opende hij halverwege bleef steken en niet verder dicht of open ging. heb hem uitgelezen en geeft de storing : 01 motor ouputs, short circuit to ground.
heb de kap handmatig dicht gemaakt door middel van de motoren zelf aan te sturen, nadat hij weer dicht was heb ik de kap gereset en opnieuw ingeleerd maar de kap gaat nog niet open en het lampje op de knop blijft knipperen.
heb ook een nieuwe module erin gezet maar mocht ook niet baten kabels doorgemeten van de micro switches maar deze bleken gewoon te werken.
iemand nog enig idee ???
alvast bedankt

erik klep

Geplaatst door erik klep (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jeffrey2309 (0) PRO, 12 jaar geleden

Misschien voeding of massa cabriokapmotor slecht?

Heb je de motor al gecontroleerd op aansluitingen?

erik klep (0) PRO, 12 jaar geleden

deze worden geregeld door het moduul stekkers waren goed

pyates (0), 12 jaar geleden

Hallo allemaal ik heb hetzelfde probleem met een e36 320 mijn dak ging elektrisch dicht maar niet meer open mijn lampje knippert ook heb jij erik
het probleem opgelost?

pyates (0), 12 jaar geleden

Hallo allemaal,
het probleem van mijn cabrio kap is simpel opgelost in mijn geval.Ik heb de kap gereset dit geldt dus als de kap niet open of dicht gaat en je lampje knippert.In mijn geval was de kap gesloten,stap 1 koppel de motoren vrij(onder de achter bank).stap 2 draai de kap handmatig open zover als hij kan je voelt dit vanzelf.stap 3 druk de motor aan in de kofferbak dus naar boven.stap 4 druk op de knop op sluiten en houdt de knop ingedrukt terwijl je het contact omdraait houdt de knop vast tot de kap weer sluit nu is de kap gereset en moet hij ook weer openen en sluiten.
Succes en groetjes

cetin074 (0), 11 jaar geleden

beste,,

ik heb het zelfde probleem mijn 318i uit bj 1997 gaat ook niet open en dicht mijn kap is ducht ik krijg helemaalniet open weet iemand hoe ikhem handmatig open krijg en waar mijn motoren zich bevinden ik hem 1 motor gezien in de bagage links.... kan iemand mij helpen

pruts2 (0) PRO, 11 jaar geleden

De motoren zitte links achter in de kofferruimte!

Ik heb dit probleem ook gehad, maar bij mij was er een zekering kapot.
en dat kwam omdat het mechanisme niet goed vast zat, dat de motor teveel moes werken!
mechanisme uit elkaar gehad en zekering vervangen en klaar!

mvg arie

amajohn (0), 11 jaar geleden

heb zelfde prbleem alleen ik kon de gat niet vinden waar de motorkap vergrendeling van uit de onderkant moet insteken niet gevonden of zoek ik verkeerd? het moet toch uit de onderkant dashboard insteken?

amajohn (0), 11 jaar geleden

opgelost gat zit boven achter de rechtse luidspreker

moderator pc forum (0) PRO, 11 jaar geleden

[b] Beste Erik, heb jij ook nog een oplossing want degene die helpt bij het oplossen van een probleem hoort graag hoe het is afgelopen![/b]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.