BMW 5-Serie: Diverse storingen E39

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: M57-D30

Sinds kort werkt mijn ruitenwisser interval niet naar behoren, moet hem elke keer handmatig bedienen.
Vorige week begonnen de xenon lampen te knipperen bij starten van auto, lichtschakelaar staat dan op automatisch. Eerste keer deed de verlichting het na drie keer knipperen weer goed.
Deze week auto gestart en toen bleven de lampen maar knipperen, heb ze toen de schakelaar maar op handmatig gezet, dan werkt het wel goed! Ook deed toen de radio het niet meer, geen geluid, ook niet bij navigatie ed.
Sindsdien heb ik de volgende storingen: als de auto loopt en zet de lichtschakelaar op automatisch dan knippert hij om de 30 seconden ongeveer, hoort dan ook een tik in de trekhaakmodule achterin, weet niet of er dat iets mee te maken heeft.
Stuurfuncties werken niet meer en verlichting op stuur knippert ook af en toe.
Achterruitenwisser werkt niet
Radio doet het soms wel, soms niet.
Gisteren de auto uit laten lezen en daar kwam 1 foutcode uit nl. snelheid sensor signaalonderbreking

Dacht eerst aan de licht/regensensor omdat er een storing zit in de interval en de automatische verlichting maar krijg nu wel erg veel storingen.
Of moet ik het ergens in een computer gaan zoeken, iemand enig idee?

Ronaldo69

Geplaatst door Ronaldo69 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Electrisch deel contact schakelaar controleren.

gr Martin

Ronaldo69 (0), 9 jaar geleden

Inderdaad Martin, vanmiddag elektrisch gedeelte van het contactslot vervangen en alles werkt weer naar behoren.
Bedankt voor de tip.

Groet Ronald

gekkevis (0), 9 jaar geleden

Voor de mensen die in de toekomst te maken krijgen dat alleen de ruitenwisser ermee stopt. Goedkoopste makkelijkste manier is de relai eruit te halen en de contactpunten even opschuren. Stopt er gewoon mee omdat de contactpunten geoxideerd zijn.

Uitleg deze link:
http://www.dgce.co.uk
Even google en er staat ook een uitleg voor E46 etc.

CO2092 (0), 9 jaar geleden

Hallo allemaal, betreft hier een BMW 520i,bj 1998. Heb sinds vorige week het volgende probleem: tijdens het rijden viel dashboard verlichting uit en werkten de knipper / alarmlichten niet meer,bij thuiskomst de knop van koplampen uitgezet maar deze bleven gewoon branden,ook de mistlamp links voor ging knipperen als een knipperlicht. Na wat snuffelen hier op het forum de LCM verwijderd,echter tijdens het verwijderen bleek dat de bekleding waarachter de LCM zit helemaal doorweekt was,blijkbaar ergens een lekkage...is het voldoende om de lekkage te verhelpen en zowel de bekleding als de LCM te drogen?? Is dit ook daadwerkelijk de oorzaak? Ik hoor het graag van jullie, alvast bedankt!!

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.