BMW 7ER REIHE: E65 - diverse problemen het investeren waard?

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 306D3, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 170

Als BMW liefhebber sta ik voor de keuze om de E65 de deur uit te doen of helemaal op te knappen. De auto heeft dik 300k gelopen zonder ooit maar een probleem of uitval, de motor is nog steeds 100% in orde en ik denk dat hij de 500k ook wel haalt. Maar nu de overweging om er nog in te investeren. De problemen op een rijtje:

[*] Knikkend geluid voor als ik achteruit rijdt en het stuur helemaal naar links draai en op de rem trap. Net of er iets op elkaar klikt.
[*] Kunnen er ook standaard schokdempers op, de mijne hebben een electronische regelaar, maar het verschil tussen geen of electronische regelaar is enorm.
[*] Bij 100km trilt het stuur, ook bij het remmen, het is niet de remschijf. Kennelijk iets met de draagarm? Kan dat??

En wie weet een goede BMW monteur in de omgeving van Tilburg? De dealer daar heb ik het helemaal mee gehad, die kan goed uren schrijven!

chris1980

Geplaatst door chris1980 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Highway (115) PRO, 6 jaar geleden

Zoek eens op een goede specialist. Er zit er een in Boekel.

chris1980 (0), 6 jaar geleden

Boekel is niet echt in de buurt van Tilburg.

chris1980 (0), 6 jaar geleden

Misschien dat er meer mensen ervaring hebben met de bovenstaande problemen en een richting kunnen geven waar het aan kan liggen. Ik heb met de dealer hier altijd de discussie over wat het kan zijn en het is telkens wel iets anders en om nu alles te vervangen als ze zelf niet weten wat het is.

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

De ene dealer is de andere niet...
Heb je al eens ge-googled op BMW Tilburg..?

chris1980 (0), 6 jaar geleden

Ik ben eigenlijk helemaal dealer af! Ben al bij 2 dealers geweest en die weten niet waar het aan kan liggen, ook de lokale garage hier heeft er even naar gekeken maar die denkt dat de rubbers versleten zijn van de draagarm, maar kan dat niet zeker stellen. En om nu alles maar een beetje te vervangen aan de voorzijde?

ferdinand (60), 6 jaar geleden

Punt 1 en 3 moet elke garage zo kunnen constateren.Versleten draagarmrubbers
kan je alleen constateren.Punt 1 even met 2 man naar kijken.Punt 2 moeten zij een antwoord op kunnen geven.
Ferry

Highway (115) PRO, 6 jaar geleden

Ik heb geen ervaring met een 7 serie maar punt 3 is best mogelijk. Dit is bij een 3 serie wel bekend en de ophanging is na genoeg het zelfde.

Toch een keer na boekel rijden het is ook geen wereldreis vanuit Tilburg. Op zijn minst een telefoontje heb je al antwoord op punt 2.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.