BMW 320d (100kw): Is het een BMW of een Opel

Bouwjaar: 2001

Hallo allemaal,

Ik heb een BMW 320d (100kw) uit 02-2001 met 90.000km. Sinds een jaar of twee valt me al iets op echter de dealer zegt dat dit normaal is, althans de diagnose computer geeft niets fouts aan. Ik geloof deze computer echter niet.

Wat is er aan de hand. Stationair (in neutraal) nagelt/tokkelt mijn automaat veel meer dan een vergelijkbare met een handbak. Het is een zware dreun die me zo langzamerhand behoorlijk gaat irriteren.

Vandaag weer een vergelijk uitgevoerd met een 320d uit 1999. Beide auto's naast elkaar, in de neutraal en moterkap open. Resultaat die van mij hamert enorm en luider. Tevens klinkt hij rauwer dan de handbak versie. Iemand vergeleek zelfs het geluid van mijn automaat met dat van een Opel Astra DTI die hij zelf had. (Hebben ze zeker de verkeerde motor en bij BMW ingedaan????)

Ik moet hier nog aan toe voegen dat recent (bij 80.000km) de LMM is vervangen door een nieuw model en de software is geupdate door de BMW dealer.

Tevens heb ik sinds enige tijd een vreemd verschijnsel als ik het gas loslaat. Ik hoor een secondenlange brom uit de motor/uitlaat komen. Het geluid is vergelijkbaar met dat van een kapotte einddemper. Ik dacht dat dit ook het geval was maar dit is niet zo.

Kan iemand mij helpen vertellen of dit allemaal normaal is en wat e.v.t. het probleem kan zijn.

M.v.g,

Klaes

Klaes

Geplaatst door Klaes (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arnold690 (0) PRO, 20 jaar geleden

Heb al eens een gescheurd uitlaatspruitstuk meegemaakt met zo'n auto die ongeveer dezelfde problemen had..

HENRYHOPMANS (0) PRO, 20 jaar geleden

HOOGST WAARSCHIJNLIJK KOMT HET GELUID VAN DE KLEPSTOTERS AF,
VERVANG DE MOTOROLIE DOOR DE VOORGESCHREVEN CASTROL OLIE EN VERVANG OOK HET OLIEFILTER DOOR EEN ORIGINEEL. VERVERS DE OLIE ALLEEN ALS DE MOTOR REDELIJK WARM IS. VEEL SUCCES HENRY

Klaes (0), 20 jaar geleden

Beste Henry,

Mijn 320d is bij een officiele BMW dealer in onderhoud en komt niets tekort. Hij is voorzien van Castrol 5W40 welke om de 30.000 KM wordt vervangen. Dit kan dus niet het probleem zijn. Nog andere suggesties?

ericveekens (0), 20 jaar geleden

kijk eens naar je motorsteunen of kijk maar eens naar de uitlaat deze willen bij een diesel wel eens stuk gaan bij het vlexsiebelstuk hier is later ook een modivicatie op gekomen maar je kunt ze ook bij de demotage handel halen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.