BMW 5-Serie: Kachelventilator 530D

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.9D

Hallo,

Ik heb een bmw 5-serie waarvan de kachelmotor niet werkt. Ik heb de eindtrap (kachelweerstand) al vervangen maar dit helpt niet. Als ik op de draad bij de stekker van de kachelweerstand die van het climate control display komt meet ik een spanning varieerend tussen de 0 en 8 volt, er is ook een voedingsspanning en een massa. Als ik de kachelmotor zelf aanstuur op de stekker van de kachelweerstand dan gaat de kachelmotor wel draaien.

Heeft iemand een tip?

Groeten Iman

I.Geerse

Geplaatst door I.Geerse (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Techneutchris (0), 17 jaar geleden

Weet je zeker dat de eindtrap goed is? Is die nieuw? Kan je met iemand ff ruilen? Als de regelspanning er is en de motor loopt als je hem doorverbind dan blijft dat toch over....

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

climatronic paneel kan ook nog de oorzaak zijn

I.Geerse (0), 17 jaar geleden

De spanning die van het climate control display komt heb ik gemeten en deze varieert tussen de 0 en 8 volt. Ik heb een nieuwe eindtrap gekocht en deze ook nog geprobeerd in een 5-serie van 1997 met een handbediende kachel en bij deze auto werkt de ventilator gewoon met de nieuwe eindtrap. Bij de dealer vertelden ze dat zo'n eindtrap voor alle 5-series E39 hetzelfde zijn ongeacht of er climate control op zit of dat de auto's van een verschillend bouwjaar zijn.

Groeten Iman

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.