BMW 5-Serie: koelprobleem

Bouwjaar: 1997

hallo, kennissen van mij hebben een probleem met hun 523i van '97, de motor loopt warm door een kapotte waterpomp, thermostaat, en de electronische ventilator( dit is dus deze die zich tussen de bumper en de radiator bevind). Het probleem is dat een garagist tegen hun had gezegd dat deze laatste( de ventilator dus)ook dringend moet gemaakt worden wil de wagen terug koelen, en de BMW- dealer zegt dat dit niks ermee te maken heeft en dat de ven. alleen maar dient voor de airco( de airco werkt dus ook niet meer). Dus de vraag is; is dit zo? En kunnen deze mensen als tijdelijke oplossing al rijden met alleen de pomp en de therostaat gamaakt?? Dank bij voorbaat.

bmw e46 320ci 2000

Geplaatst door bmw e46 320ci 2000 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

Inderdaad, die ventilator tussen de bumper en radiator dient enkel om de airco-radiator te koelen bij stationair draaien. Op de waterpomp bevindt zich een visco-koppeling en deze dient om te koelen.

bmw e46 320ci 2000 (0), 18 jaar geleden

Dus ze kunnen voorlopig rondrijden met een nieuwe waterpomp en thermostaat??
Greetz

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

Inderdaad, controleer ook eens of de motor niet teveel druk maakt, zijn nogal gevoelig aan de koppakking en scheeftrekken van de cilinderkop.

Johnny5752 (0), 18 jaar geleden

Als een garagist niet eens weet dat de ven tussen de bumper en de radiator voor de airco is zou ik hardlopend een andere zoeken!!

bmw e46 320ci 2000 (0), 18 jaar geleden

Dank aan iedereen die gereageerd heeft...
Is opgelost, hebbe alles vervangen
Greetz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.