BMW 3-Serie: koelsysteem

Bouwjaar: 1987

Hee hallo ik heb een probleem met de temperatuur van mijn 316 E30 uit '87! Of de auto nou stationair draait of dat ik er mee rijd, na een korte tijd loopt het metertje steeds verder naar het rode toe. Als ik 'm niet gauw genoeg uitzet komt er witte rook en damp onder m'n motorkap vandaan. M'n kachel geeft alleen maar koude lucht, ook op de hardste stand. M'n radiator lekt helemaal niet en is nog hartstikke nieuw. Ik heb echt geen idee wat het kan zijn en ik baal hier ook harstikke erg van. Wie kan mij helpen?!?!

monsterbmwdriver

Geplaatst door monsterbmwdriver (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je kachel niet warm wordt dan 99% zeker de circulatie niet goed, waterpomp dus zwaar verdacht.

monsterbmwdriver (0), 18 jaar geleden

Ga ik snel naar kijken, bedankt! Zou er ook gewoon een simpel slangetje verstopt kunnen zitten?

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Lijkt mij niet want je kachel wordt niet warm. Deze zit buiten de thermostaat om dus combinatie heetlopen/kachel koud is 99% de waterpomp. Schoepje van de as losgelaten.

monsterbmwdriver (0), 18 jaar geleden

Ik heb het gefixt, het probleem was een versleten 'staande' thermostaat. Nieuwe besteld voor 44 euro en niks meer aan de hand, ik kon er ook supermakkelijk bij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.