BMW 5-Serie: Langzaam warmlopende motor

Bouwjaar: 1994

Heren experts,

Graag jullie inzichten voor E34, 520I met langzaam warmlopende motor.
Koelcircuit lijkt zonder lekkage. Fan/Viscokoppeling lijkt goed te werken. Toch loopt temp. licht op als het buiten meer dan 20 graden is en snelheid boven 120 km/h. Bij hogere snelheden of buiten warmer tot in het rood. OOk waterpomp lijkt goed te werken.
Graag advies!

Dank, Jaap

Jaap4736

Geplaatst door Jaap4736 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Ivo4684 (0), 18 jaar geleden

Weet je zeker dat de waterpomp goed is? het schoepenwiel wil wel eens los van de as gaan.Controleer eens bij warme motor of er genoeg warme lucht uit de verwarming komt bij stationair toerental. niet genoeg warme lucht is het de waterpomp.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

duurt het ook lang voordat de motor op temperatuur is en verbruikt hij ineens meer brandstof laatste tijd? Thermostaat is dan ook verdacht

Ivo4684 (0), 18 jaar geleden

als de motor warmgelopen is zal ook wel de thermostaat defect zijn. was element scheurt. Gewoon effe controleren . Waterpomp en thermostaat heb je toch in 15 min. gedemonteerd

Jaap4736 (0), 18 jaar geleden

Alex: motor komt wel goed op temperatuur, verbruik normaal
Ivo: tja, waterpomp is inderdaad verdacht maar men beweert dat die of stuk is of het gewoon doet (geen verminderde opbrengst, of zo..(?)). Kan het koelcircuit vervuild zijn? (er zit goed koelmiddel in en ik heb alleen wat demi-water bijgevuld).

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als wat Ivo zegt klopt (daar ga ik van uit) dan zou ik niet eens de gok willen wagen en het gewoon vervangen.. slechter kan het nooit worden ervan. Je waterpomp kan ook door kalkaanslag een verminderde opbrengst hebben of misschien is er wel een schoep beschadigd...

Koelsysteem reiniger erdoor gooien voordat je gaat sleutelen/verversen is zowiezo nooit verkeerd. Ook hier; baat het niet..

Jaap4736 (0), 18 jaar geleden

OK, bedankt voor de tips!
zal waterpomp en thermostaat vervangen en systeem verversen.
Trouwens, kan koelsysteem reiniger niks beschadigen?

Groet, Jaap

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee, daar is het op ontwikkeld en getest. Lees anders eerst even wat er op het blijke staat voordat je het koopt of laat je adviseren door de verkoper.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

en? al resultaten behaald?

Jaap4736 (0), 18 jaar geleden

Waarschijnlijk vanmiddag nieuwe WP en Thermo.
Hou jullie op de hoogte...

Jaap4736 (0), 18 jaar geleden

Het was de waterpomp. De schoepas was inderdaad gebarsten waardoor hij niet meer (goed) meedraaide.
Nog een wonder dat hij niet echt is warmgelopen. Waarschijnlijk is de natuurlijke circulatie genoeg onder "normale" bedrijfsomstandigheden (...?) Wat denken jullie?

Ivo4684 (0), 18 jaar geleden

heb hetzelfde gahad met een 325i
hij loopt nog goed hoor

Jaap4736 (0), 18 jaar geleden

In ieder geval bedankt voor alle tips!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.