BMW 5-serie Touring 2015: Lucht balgen leeg

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: N57D30B, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 230

Hallo, in een keer zijn beide luchtbalgen leeg. De compressor hoor je lopen maar krijgt beide balgen niet vol. Na een tijdje stopt de compressor. Wie kan mij helpen? Groet Paul

Paul Voss

Geplaatst door Paul Voss (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (2980) PRO, 3 jaar geleden

Geen lekkage in het systeem ?

Paul Voss (0), 3 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor jou reactie. De balgen zijn voor een half jaar terug vervangen. Nu in een keer onder het rijden is ie aan beide kanten door gezakt. Kan me niet voorstellen dat beide balgen tegelijkertijd gaan lekken. Kleppenblok lijkt mij ook niet omdat dat ook per kant is geregeld. Zou aan de compressor kant zitten lijkt mij dan. Maar waarom stopt deze naar een tijdje met pompen? Zit er een time out op?

kaleido 1 (2980) PRO, 3 jaar geleden

Ja , druk moet binnen een bepaalde tijd een bepaalde waarde hebben , dit om compressorschade te voorkomen , dus meten of compressor de gewenste druk levert en toch controleren op lekkage.

Paul Voss (0), 3 jaar geleden

Inmiddels de ANWB erbij gehad. Na een paar tikken op de compressor deed ie het weer. Blijkbaar is de klep op de compressor zelf blijven hangen. Het verdeelblok lijkt mij niet omdat beide niet werden opgepompt. Vanavond ga ik de klep open maken op de compressor en schoonmaken.
Wat denk jij?

Paul Voss (0), 3 jaar geleden

jij schrijft: Ja , druk moet binnen een bepaalde tijd een bepaalde waarde hebben.
Kan het zijn dat hij kijkt of de auto op nivo komt qua hoogte? Ik kan namelijk geen druksensor vinden.
Er zijn wel nivo meters.

kaleido 1 (2980) PRO, 3 jaar geleden

precies .

check

Beste antwoord, geplaatst door Paul Voss (0), 3 jaar geleden

Ontluchtingsklep uit elkaar gehaald. Niet echt iets gevonden. Alles weer gemonteerd. Probleem niet meer terug gekomen. Zeer waarschijnlijk een vuiltje oid tussen de klep waardoor deze bleef staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php