BMW 5-serie Touring 2015: Lucht balgen leeg

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: N57D30B, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 230

Hallo, in een keer zijn beide luchtbalgen leeg. De compressor hoor je lopen maar krijgt beide balgen niet vol. Na een tijdje stopt de compressor. Wie kan mij helpen? Groet Paul

Paul Voss

Geplaatst door Paul Voss , lid sinds 2 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Geen lekkage in het systeem ?

Paul Voss, 3 weken geleden

Hallo,

Bedankt voor jou reactie. De balgen zijn voor een half jaar terug vervangen. Nu in een keer onder het rijden is ie aan beide kanten door gezakt. Kan me niet voorstellen dat beide balgen tegelijkertijd gaan lekken. Kleppenblok lijkt mij ook niet omdat dat ook per kant is geregeld. Zou aan de compressor kant zitten lijkt mij dan. Maar waarom stopt deze naar een tijdje met pompen? Zit er een time out op?

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Ja , druk moet binnen een bepaalde tijd een bepaalde waarde hebben , dit om compressorschade te voorkomen , dus meten of compressor de gewenste druk levert en toch controleren op lekkage.

Paul Voss, 3 weken geleden

Inmiddels de ANWB erbij gehad. Na een paar tikken op de compressor deed ie het weer. Blijkbaar is de klep op de compressor zelf blijven hangen. Het verdeelblok lijkt mij niet omdat beide niet werden opgepompt. Vanavond ga ik de klep open maken op de compressor en schoonmaken.
Wat denk jij?

Paul Voss, 3 weken geleden

jij schrijft: Ja , druk moet binnen een bepaalde tijd een bepaalde waarde hebben.
Kan het zijn dat hij kijkt of de auto op nivo komt qua hoogte? Ik kan namelijk geen druksensor vinden.
Er zijn wel nivo meters.

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

precies .

Beste antwoord, geplaatst door Paul Voss, 1 week geleden

Ontluchtingsklep uit elkaar gehaald. Niet echt iets gevonden. Alles weer gemonteerd. Probleem niet meer terug gekomen. Zeer waarschijnlijk een vuiltje oid tussen de klep waardoor deze bleef staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie Touring of stel zelf een nieuwe vraag.