BMW 1-Serie: motor storing lampje gaat aan en na verloop van tijd uit & weer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 120d

Ik heb een 120d uit 2004, de auto geeft een storing aan als volgt: oranje lampje van de motor symbool brand met de tekst: motorstoring beïnvloedt uitstoot van uitlaatgassen.

Maar het raare is, ik merk niks aan de auto, trekt goed rookt niet brandstofverbuik normaal en start ook normaal. En het storings lampje is zelf een aantal keer vanzelf zonder te resteten uitgegaan en na verloop van 1 a 2 dagen weer terug gekomen.

Ik heb gisteren de egr helemaal schoongemaakt, want de klep bewoog niet meer door de roet aanslag. Toen heb ik de auto 10 minute stationair laten draaie en daarna de motor uit en aangedaan en het lampje ging uit. Dus ik dacht yes het lag aan de egr...want na het uitlezen gaf hij een foutcode 4501, dit had iets te maken met de egr ....maar achter af niet dus...want hij brand weer...kan iemand mij opweg helpen aub

ozgurbmw

Geplaatst door ozgurbmw (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Verder als de algemene kreet EGR systeem kom ik ook niet.
De dealer kan vaak nog wel wat extra uitlezen wat je een idee geeft wat er aan de hand is.
Of dat er iets mechanisch is (klemmende/openstaande klep) of iets elektrisch met ofwel de aansturing of de terugmelding.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

4501 = P0401 EGR Onvoldoende doorstroming geregistreerd / Negatieve afwijking of luchtmassa te hoog.

* Slang lek / Verstopping
* Bedrading
* EGR klep
* Solenoide
* Basis instelling niet uitgevoerd ( Indien van toepassing )

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.