BMW 3-Serie: olielekkage

Bouwjaar: 1999

betreft een kleine olielekkage,is het toevoegen van een additief mogelijk om lekkage te verhelpen ivm hydraulische klepstoters. en welk additief is dan aan te raden???

Geplaatst door

alex207 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Hallo Alex.

Nooit additieven toevoegen! Deze verstoppen je fijne oliekanalen. Deze zitten in je krukas met name dus dat houd in dat verminderde oliedruk hebt op de krukas.

Veel beter is de lekkage te verhelpen. Waar lekt je blok vandaan? Misschien is het beter om daar mee te wachten totdat de lekkage erger is vanwege het kosten baten plaatje.

Groeten, Maarten

Maarten6799 0
badge

18 jaar

die zoekt zal vinden, was eerst het vermoeden dat koppakking lek was doch aan klepdeksel waren ook oliesporen te zien dus eerst de pakking van de klepdeksel vervangen.Hierna een aantal bussen remmenreiniger op het blok losgelaten.Geen oliesporen meer aan kleppendeksel en koppakking.Wel erachter gekomen waar lekkage is namelijk aan pakking van het oliefilterhuis op het blok.Dus valt het reuze mee.






















alex207 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.