BMW 3-Serie: ophanging, draagarm

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: tds

Telkens ik in een put rij en mijn schokdemper op ontspanen limiet komt hoor ik een zware klop een de rechterzijde.
De schordempers zijn 30.000 km oud en er steken nieuwe silemblokken op de draagarm(triangel). Dit en als ik tegen +- 150km per uur een beetje naar links draai begint de hele wagen zwaar te schudden. komende door defect aan rechter ophanging. Mints de schokdemper en silemblokken niet zo oud zijn ben ik nieuwe draagarmen (triangel) gaan halen.

Zou het hiermee opgelost zijn of bestel ik beter direct nieuwe schokdempers (200€ stuk) ook?
Dat ik niet drie keer moe laten uitlijnen. De wagen is huidig prima uitgelijnd.

Dank bij voorbaat, Alex bmw e36 tds compact '99

Bagdad

Geplaatst door Bagdad (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Alex

Die klop kan van de schokbreker komen, laat ze eens testen en de rest van de ophanging bekijken..

Schudden / trillen : Heb je al eens eens set andere velgen gemonteerd, of deze laten balanceren ?

Gr Stefan

Bagdad (0), 14 jaar geleden

[quote=stefan84]Alex

Die klop kan van de schokbreker komen, laat ze eens testen en de rest van de ophanging bekijken..

Schudden / trillen : Heb je al eens eens set andere velgen gemonteerd, of deze laten balanceren ?

Gr Stefan[/quote]
Hallo,
Vandaag mijn schokdempers laten testen deze waren prima. Kga dan die nieuwe triangels steken en hopen dat het niet door de “suspension struth baring” komt nog nooit geweten dat die vervangen moe worden.??? U wel?
er zijn twee defecten die klop als mijn schokdemper volledig ontspand. en die "trillingen"

neen het zijn de originele velgen met goede banden; en dacht ik tog deftig uitgebalanceerd met dat deze er al bijna 2 jaar op zitten en de trillingen nog maar net zijn Ze vermeerderen wel onlangs had ik ze tegen 135km /uur ook. en met trillingen bedoel ik de wagen begint te schudden ik moet mijn stuur weer rechtdraaien of verlies controle of mijn ophanging rechts blijkt eraf te gaan vliegen. echt serieuse trillingen lijkt me niet van de banden te komen mints een bocht naar rechts of rechtdoor tegen hoge snelheid prima is.

Dank u voor de snele respons dat had ik niet verwacht, Alex

bmw e36 tds compact 99

vegito (0), 14 jaar geleden

Hoe lang is het geleden wanneer je draagarmen hebt vervangen??.. ik vindt zelf dat de huidige draagarmen imitatie of origineel erg slecht en gaan heel snel stuk en dat komt ook dat we in Nederland erg veel drempels etc.. Ik moet die van mij ook veranderen in een Versterkte versie van het merk Meyle het kost wel een beetje meer maar dan heb je wel iets sterkers.

Bagdad (0), 14 jaar geleden

[quote=vegito]Hoe lang is het geleden wanneer je draagarmen hebt vervangen??.. ik vindt zelf dat de huidige draagarmen imitatie of origineel erg slecht en gaan heel snel stuk en dat komt ook dat we in Nederland erg veel drempels etc.. Ik moet die van mij ook veranderen in een Versterkte versie van het merk Meyle het kost wel een beetje meer maar dan heb je wel iets sterkers.[/quote]
Merci coole site voor onderdelen. ken je er nog? Maar triangels ben ik al gaan hale aan -40% kheb gewacht voor nieuwe bushing met dat ik de originele niet zo goed vind. weet je niet waar ik dergelijke silemblok ( zie filmpje) kan halen voor mijn e36 op die duitse site enkel ori silemblokken (bushing)

http://www.youtube.com/watch?v=LXoBRKQeT...

yo

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Alex

Hier zul je die wel kunnen bestellen : http://www.turnermotorsport.com/html/det...

Gr Stefan

Bagdad (0), 14 jaar geleden

thanks mate Ik hou wel van performance tuning.super site prijs ook nog ok mints de dollar ni zo veel sta. best wat informatief ook. Ken je toevallig ook eentje in belgie of noord holland? voor bmw performance onderdelen zoals die. of heb je daar al besteld en vallen de verzendingskosten best mee? bestel enkel banden op het web die zijn zonder verzendingskosten de volgende dag geleverd.

grtz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.