BMW 5-Serie: remprobleem

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: m20b25

ik heb een probleem met mijn remsysteem,
nl dat de auto iets naar rechts trekt bij het remmen, het lijkt dat de rem rechtvoor eerder aangrijpt dan de rest dat doet.

de auto heeft nieuwe apk..veren schokbrekers zijn nieuw, nieuwe remolie, schijven en blokken rondom de auto zijn ook goed. voor is ook in links en rechts een revisieset gekomen voor de remzuiger(cylinder)..geolied ed. abs is ook goed.

heb het al verschillende keren losgehad en gereinigd en schoongemaakt,ontlucht....ik kan het zo niet vinden waarom de auto dit nu doet...

kan dit te maken hebben met de remkrachtverdeler?

bedankt alvast!!

tom11506

Geplaatst door tom11506 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

hallo tom

kort maar krachtig zou ik zeggen dat je remschijf krom is en vandaar dit probleem met remmen..dit kan komen als je bv door een grote plas water rijd waardoor je schijf ineens teveel afkoelt en dit probleem veroorzaakt..ook de auto afspuiten bij een lange rit moet je zien te vermijden,dan heb ik het over,niet de schijven te zeer afkoelen.

je banden en velgen zijn ók en gebalanceerd etc.. ?

Stefan

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik vermoed eerder een probleem met de linker remslang. Door ouderdom willen deze van binnen nog wel eens dicht gaan zitten. Dit wil nog niet zeggen dat er geen remolie door gaat, maar het gevolg is wel dat 1 wiel eerder remt dan de andere. Remkrachtverdelers zijn alleen voor de achterwielen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.