BMW 5-serie 2005: Rook bij gas los

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 306D4, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 200

Ik heb een probleem met mijn e60 535d uit 2005 220dkm

Als ik op de 80 weg of snelweg heb gereden en ik laat mijn gas dus los bijv om af te remmen dan komen er hele walmen wit/grijze rook uit. Als ik dan weer optrek is het weer normale zwarte rook (geen roerfilter) vervolgens gas los en het begint weer.
Dit gebeurt echter niet altijd!
Ik heb geprobeerd er een logica achter te bedenken waarom het de ene keer wel en de andere keer niet is, maar die krijg ik niet gevonden.

Het is enorm hinderlijk en het stinkt behoorlijk.
Ook lijkt het per diesel verschillend te zijn! Dus afhankelijk van waar ik getankt heb.

Ik hoop dat iemand mij hier verder kan helpen.

rikbmw530

Geplaatst door rikbmw530 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 3 jaar geleden

Is het geen motorolie die verbrand , caterventilatie verstopt ?

    Hoe kan ik dit checken? En het is echt bij gas, dus bijvoorbeeld bij het afremmen voor een stoplicht of rotonde. Er komen dan echt hele walmen wit/blauwe rook uit! Het stinkt ook enorm - rikbmw530 (0), 3 jaar geleden

kaleido 1 (965) PRO, 3 jaar geleden

Tijdens het afremmen ontstaat er onderdruk in het inlaattraject, er kan dan motorolie aangezogen worden via klepgeleiders en langs zuigerveren en eventueel carterventilatie als deze niet goed werkt , bij gas geven verbrandt dit dan.

    Maar dan zou ik gas moeten geven om die olie te verbanden. En als ik afrem geef ik geen gas. En als ik vervolgens gas geef om weg te rijden de kleur rook weer normaal.
    Hoe kan ik er achterkomen wat het is? - rikbmw530 (0), 3 jaar geleden
    En als dit het probleem is zou die dus ook flink olie moeten verbruiken? Dit doet hij dus niet. Ook is de roetfilter verwijderd bij de vorige eigenaar. Ik las ook ergens dat als je de regeneratie niet laat uitprogrameren dat die dan ook erg kan roken - rikbmw530 (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.