BMW 7-Serie: Stinken naar benzine bij koude motor

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: M60

Auto stinkt ontzettend naar benzine bij koude motor. Bij het aanslaan en achteruitrijden van de oprit ruikt de auto binnen al licht naar benzine.
Rijdt je weg en blijf je rijden is het weer weg wanneer de auto warm is.

Stop je binnen 6 kilometer, auto uit en uitstappen, stinkt het rond de gehele auto naar benzine en dit trekt dan ook naar binnen in de auto.

Er is onder de kap en onder de auto geen lekkage te zien (stinkt alleen naar benzine bij koude toestand en te hebben gelopen).
Wanneer de auto (een nacht) stilstaan ruikt hij ook niet naar benzine, pas wanneer de auto wordt gestart.

Hebben we hier te maken met een overijverige choke misschien?
Misschien de moeite waard de choke eens af te koppelen? (waar zit de stekker dan?)

Katalysatoren, bougies, filters, lambda's zijn goed, geen storingen mbt uitstoot o.i.d., enkel melding 'kühlwasserstand prüfen' (onterecht, want dat is op peil)

Graag jullie mogelijke oplossing voor deze stank.

Geplaatst door

Hompie (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Als je de auto andersom op de oprit zet ben je voor meer dan de helft van het probleem af... Bij koude motor is er altijd even een overschot aan brandstof. Door direct rustig weg te rijden beperk je de vervuiling.. Choke is al lang verdwenen. de ECU bepaalt de hoeveelheid in te spuiten brandstof..

Net als de choke al lang verdwenen is, is het stinken na een koude start dat ook, hij hoort niet naar benzine te stinken, meestal is dit een lekkage aan 1 van de rubber slangen, heb er net eentje staat waar het korte slangetje net onder de lucht inlaat van de kachel aan de bestuurders kant lekt, lekkage is verdwenen als de motor warmer wordt.

gr Martin

GJBAutos 0
badge

11 jaar

Laat ik checken, krijgt deze week weer een beurt.

Bedankt Martin.

Hompie 0

11 jaar

Vaak is de lekkage alleen zichtbaar als de motor echt koud is, als deze even gelopen heeft vind je hier niets van terug, wij laten de klant meestal de auto 's avonds de auto brengen om 's morgens te kunnen controleren waar de lekkage zit.

gr Martin

GJBAutos 0
badge

11 jaar

Iets verlate beurt, maar het stinken is verdwenen na het vervangen van een leiding op de achterkant van de motor.
Deze zit (geloof ik) tussen de inspuitrail en een vacuümklep.

Slangetje was helemaal gaar en hing los.

Hompie 0

11 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.