BMW 3-Serie: tikkend geluid

Bouwjaar: 2005

Hee mensen, als ik met mijn 316 E30 over een drempel rij of m'n stuur heel ver door draai hoor ik voorin (volgens mij in m'n rechterwielkast) een harde tik, die ik zelfs een beetje kan voelen. Wat kan er aan de hand zijn?

monsterbmwdriver

Geplaatst door monsterbmwdriver (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

Speling op een stabilisatorstang of draagarm.

monsterbmwdriver (0), 18 jaar geleden

Ok:) Kun je die zelf aanschroeven of kan er iets gebroken zijn?

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer eerst of er speling op zit op de draagarmen en de stangen, het zijn kogelgewrichten en deze kan je niet aanspannen, dus vervangen, maar bepaal eerst goed je diagnose.

monsterbmwdriver (0), 18 jaar geleden

De stabilisatorstang lijkt goed vast te zitten, en de draagarmen ook. Met m'n handen kreeg ik ze niet in beweging, ze zaten echt muurvast. Enne het lijkt me ook niet verstandig om erop te hameren ofzo;) Ik denk dat ik alles maar vervang, kost me een paar tientjes en een tijdje werk, maar het bespaart me ellende in de toekomst. Hartstikke bedankt voor je reactie!

Johnny5752 (0), 18 jaar geleden

Als je naar een garage gaat, of kijkt naar dat programma Discovery zie je dat ze dit ook niet met de blote hand testen, maar met b.v. een bandenlichter. Daar kun je veel meer kracht mee zetten en dat is echt nodig om zo'n speling op te sporen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.