BMW 3-Serie: Tikt in de kop

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: N43, Motorinhoud (cc): 2000

Sinds gisteravond tikt mijn auto erg bovenin de kop. Motoroliepeil is ruim voldoende. Heeft ongeveer een maand geleden kettingrevisie gehad waar bij dus ook de olie is vervangen. Auto geeft geen foutmeldingen. Wie kan mij helpen en heeft een idee wat dit kan zijn?

Alvast bedankt!

beekhuis7

Geplaatst door beekhuis7 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 4 jaar geleden

Maak eens een opname van het geluid , is zo lastig te zeggen wat het is , een tik kan vele oorzaken hebben , maakt koud of warm verschil , gaat de tik mee met het toerental , zit het links /rechts ?

beekhuis7 (0), 4 jaar geleden

Hoi Kaleido1 weet ondertussen wat het probleem is: er bleken nog stukken van de gebroken kettinggeleider in het blok te zitten die de olie aanzuiging blokkeerden( wat ik overigens zeer nalatig vindt na een kettingreviaie van €1400,00)

kaleido 1 (1425) PRO, 4 jaar geleden

Geen schade nu aan nokkenas en andere delen die te weinig smering hebben gehad ?

beekhuis7 (0), 4 jaar geleden

Geen idee! Nog niet bekend, ik weet wel dat ik hun aansprakelijk stel. Ik mag toch van enige professionaliteit uit gaan als ik een kettingrevisie laat doen of niet soms ??

MJ (0) PRO, 4 jaar geleden

Zou je zeggen van wel maar mijn ervaring is dat je zelf op onderzoek moet om het kaf van het koren te onderscheiden. Er staan ook deze site ook adressen van BMW specialisten. Als ze de carterpan niet hebben losgehad om te checken op kapotte stukjes spanner dan zijn het idd beunhazen. Aansprakelijk stellen kan maar het kan lang duren, evt heb je hulp nodig van de Rechtswinkel.

beekhuis7 (0), 4 jaar geleden

Hier de uitkomst, drijfstanglagerschade op zn minst en waarschijnlijk nog meer schade.
Door de vakkundige wijze van de garage voor het vervangen van de ketting met gebroken geleider.(niet dus!)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.