BMW 8-Serie: valse melding "getriebenotprogram"

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: M73

Mijn 850ci heeft ongeveer een jaar stilgestaan met als gevolg batterijen leeg. Starten met startkabels lukte niet. Bij BMW hebben ze nieuwe batterijen geplaatst en een nieuwe sleuteltranspondermodule. Auto doet het weer maar al van bij het aanzetten van het contact verschijnt nu de melding "getriebenotprogram" (was voorheen niet het geval). De melding blijft ongeveer 1 minuut op het display staan na het starten van de motor en verdwijnt daarna om dan opnieuw terug te komen bij het afzetten van de motor.
Het vreemde van de zaak is dat de automaat helemaal niet in een noodprogramma zit, maw hij schakelt prima zowel in de stand automatisch als in de stand manueel (steptronic).
Alleen het display op het dashbord waar normaal de aanduiding staat in welke versnelling je rijdt doet het niet (is dit een mogelijke oorzaak of eerder een gevolg ?).
Bij BMW hebben ze de auto aan de diagnosecomputer gekoppeld, deze ziet echter geen foutmelding. Toen BMW de EGS stuurdoos wilde herprogrammeren vond de computer deze niet.

Wie weet raad ?

marc123

Geplaatst door marc123 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 8-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Communicatie-probleem met de EGS. Niet mogelijk om te herprogranmmeren wijst ook op een communicatie-fout.
Kun je wel de foutcodes uitlezen van de EGS? Zo ja, lijkt het op een defecte EGS-computer.
Zo nee, bedrading controleren tussen diagnose stekker en EGS.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 8-serie of stel zelf een nieuwe vraag.