BMW 5-Serie: verstuivers

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525TDS

Beste BMW-liefhebbers/sleutelaars

Mijn 525TDS heeft regelmatig een storing en wel dat als ik een tijdje gereden heb, hij wat onregelmatig begint te lopen/stotteren en als hij stationair loopt alsof hij op 4 of 5 cylinders loopt. Als ik daarna het contact uitzet en meteen weer start dan loopt hij weer normaal maar na een tijdje begint het weer. Pas geleden was het een week of 2 weg en reed hij prima maar nu begint hetzelfde euvel weer. Ik heb de AGR of EGRklep al schoongemaakt zonder resultaat en heb daarna een afspraak gemaakt bij de garage om hem uit te laten lezen maar toevalligerwijs had ik net in die periode geen last van het euvel. Ze hebben hem voor de zekerheid wel uitgelezen maar gaf geen storing aan en omdat hij op dat moment normaal liep kon de garagist er ook niet veel van zeggen. Nu is het euvel echter weer terug.
Nu zit ik te denken om de verstuivers er maar eens uit te halen en schoon te maken. Waar moet ik dan op letten ? Kan ik gewoon links en rechts de slangetjes lostrekken en de leiding losmaken en hem er dan uitdraaien? Hoe moet ik ze schoonmaken en moet er iets vernieuwd worden (ringetjes ??) bij het weer monteren ? Moet er daarna iets ontlucht worden ? Veel vragen maar misschien weet iemand de antwoorden.
Alvast bedankt.

Groetjes,
Hans

hans van gestel

Geplaatst door hans van gestel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mark7275 (0), 17 jaar geleden

zou ik niet aan beginnen.
zoals je het beschrijft klopt wel,
maar de verstuiver zelf uit elkaar halen komt heel presies!!!!
en er zitten ringetjes in die de inspuitdruk regelen,kan eigelijk alleen afgesteld
worden met speciale apperatuur.
bovendien mag er absoluut geen vuiltje in komen, een stofje is al voldoende om de verstuiver niet
te laten werken
misschien kan je de verstuivers(als je ze er uit krijgt)beter LATEN reinigen of vervangen

focuske (0), 17 jaar geleden

die verstuivers moet je laten inleren en dit kan je niet zelf doen


groetjes focuske

stefan84 (0), 17 jaar geleden

indien je alleen de leiding of de stekker van de verstuiver gedemonteerd hebt,hoef je deze niet opnieuw te laten inleren!wel kun je hem aan het diagnose apparaat hangen en de verstuivers laten controleren.

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.