BMW 3-Serie: Word er een beetje moe van: piepend/sissend geluid

Bouwjaar: 1992, Motorcode: 320I coupe e36 M50

Hallo,

Ik heb al dik 7 maanden irritaties aan een sissend geluid in de motor.....

Ik dacht dat het misschien een lagertje was van een looprol of de waterpomp dus ik heb vervangen:

- waterpomp
- spanrol
- looprol
- contitech multiriem
- thermostaat
- thermostaathuis

Gisteren heb ik alle vacuumslangen nagelopen en bleek dat er een gat zat in de slang die van het rubber op de gasklephuis naar de inlaat loopt. Die heb ik vervangen. De regelklep heb ik gereinigd en ingespoten met wd-40 en de slangen zijn goed.

Het gepiep is er nog steeds en nu weet ik het niet meer. Het is geen constant gepiep maar hij piept om de 7 a 8 seconden een paar tellen en verdwijnt dan weer. Het lijkt net alsof iets resoneert (je kunt het vergelijken met een loszittende bout van een spruitstuk die trilt maar dan wat lichter)..

Of zou het iets inwendigs kunnen zijn? Onder de kop? Lijkt me onwaarschijnlijk want hij loopt perfect en verbruikt geen olie. Ik zit al tegen de volgende oliebeurt en de olie is niet eens een milimeter verschoven op de peilstok.

Ik weet het niet meer en ik hoop dat iemand mij op weg kan helpen. Dank alvast.

Marnass

Geplaatst door Marnass (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

320 (0), 16 jaar geleden

uitlaatsysteem en bevestigen/rubbers/steunen al nagezien?. de steun ter hoogte van de versnellingsbak is wel eens doorgeroest en dan kun je zo'n resonantie krijgen.

Marnass (0), 16 jaar geleden

[quote=320]uitlaatsysteem en bevestigen/rubbers/steunen al nagezien?. de steun ter hoogte van de versnellingsbak is wel eens doorgeroest en dan kun je zo'n resonantie krijgen.[/quote]
Nee de rubbers niet daar ga ik dan ook eens naar kijken. Ik hoop dat ik wat vind. Voor wat betreft de uitlaatsysteem zit dat wel goed. De hitteschilden zitten op hun plek en resoneren niet. Daar heb ik voor gezorgd. Bedankt voor het meedenken 320.

Marnass (0), 16 jaar geleden

Hallo,

De motorsteunen zijn allemaal goed. Rubbers ook ondertussen lijkt het gepiep harder te worden. Vooral als ik een flink stuk gereden heb en weer stilsta hoor ik hem het best bij stationair lopen. Doe ik de kap open dan hoor ik hem niet door het geluid van het blok. Doe ik de motorkap dicht dan hoor ik dat irritante gepiep wel. Ik begrijp het niet. Lager van de dynamo lijkt me onwaarschijnlijk want dan moet'tie toch constant piepen? Zou het de kettingspanner kunnen wezen? Maar dan vind ik het nog raar want dan moet het toch ook constant zijn?

Het lijkt wel of ik een krekel in de motor heb zitten....

peugeot-gek (0) PRO, 16 jaar geleden

Weet je zeker dat het uit motor komt? komt het niet bij de koppeling/versnellingsbak vandaan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.