BMW 525D: Zwarte rook en raar geluid !

Bouwjaar: 2004

het gaat om een bmw e60 525d ! er komt een felle zwarte rook uit als je gas geeft ! Als de motor warm word dan komt er ook nog eens een raar geluid bij ! als je dan gas geeft dan hoor je een soort dieselklop/geratel geknikker wat mee gaat met het geluid, klinkt ongezond !

Zou het bvb kunne zijn dat ik een slechte lekkende injector heb en dat da geluid door die injector komt ?

kan een slechte injector of injectoren voor die "dieselklop" of" geknikker" zorgen ?
het is een commonrail motor !

wat zou ik kunnen doen ? ikzelf dacht aan een retourtest van de injectors en dan hopen dat daar een slechte tussenzit en die vervangen en probleem opgelost ! of laten reviseren! het roken lijkt mij van een lekkende injector ofzo! de wagen trekt nog altijd goed op ! fel roken en geknikker bij warme motor ! koud knikkert die nie ! wat kan dit zijn ? wat moet ik doen ? gr geert
ps zou het ook zwaardere schade kunne zijn ? bvb geknikker komt van drijfstanglager ? mss als motor warm word zet die uit en dan is er speling vandaar da geluid of kan da geluid ook komen door de injector ,dieselklop was dacht ik dacht te late inspuiting ofzo

Geertjans

Geplaatst door Geertjans (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1860) PRO, 8 jaar geleden

Het geluid zoals beschreven klinkt ernstig.
Ik zou er niet meer mee rijden , voordat bekend is waar het weg komt , een slechte verstuiver kan zonder al teveel moeite je zuiger slopen , met alle gevolgen van dien , als dit al niet aan de hand is.

Geertjans (0), 8 jaar geleden

Ja ik ga er niet meer mee rijden.. en om het geluid nog beter te beschrijven: soms spreken ze over dat een dieselmotor nagelt ! of nagelen ! zo een klak klak klak geluid ! ik noem het nagelen dieselklop of geknikker ! nu dat geluid komt dus alleen als de motor warm word en meer onderin de toeren dus stel je geeft wat gas dan zegt de motor : klak klak klak en naarmate het toeretal stijgt gaat het geluid wel even mee maar verdwijnt precies weer bij een hoger toeretal ..meer onderin toeren eigenlijk! ik vraag me echt af wat dat geluid is ! ik lees dat het geluid wel eens dieselklop zou kunne zijn en dan zou het dus ook aan een slechte injector kunne liggen! bvb ene wat lekt zeggen ze ! ik ben aant denken wat het nog zou kunne zijn dat geluid !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.