Brommobielen Arola : startmotor

hallo, mijn startmotor tikt bij het omdraaien van de sleutel, geen lege accu, waarschijnlijk stuk maar wie heeft
een handboek of een idee hoe ik die startmotor kan demonteren, bij een arola 40 honda motor. vr gr Willem

wilbot

Geplaatst door wilbot (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Brommobielen Arola? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

delftsdroppie (0), 17 jaar geleden

toevallig heb ik soort gelijk probleem en voor gelegd bij waaijenberg en volgende draagde hij bij als oplossing maar heb nog niet geprobeerd ofzo. de startmotor moet van de motor verwijderd worden en die zit gewoon met bouten vast maar probleem is dat een van de bouten onder het vliegwiel zit en die moet er dan af(met poulie trekker of iets dergelijks) en dan is vermoedelijk dat de bendix(dat stukje van startmotor wat eruit komt als je start) vast zit en die moet dan gesmeerd worden(met naaimachine olie of iets) en dan werkt het dus weer.de reden dat die nu dus niet wil starten dan is dat de startmotor nu direct op motor staat en daarom veel meer voltage nodig(kracht) heeft om te starten.normaal gaat startmotor eerst draaien en dan slaat die in de vliegwiel van de motor en draait die dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Brommobielen Arola of stel zelf een nieuwe vraag.