Buick PARK AVENUE U9: lmm/egr

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 3800

goedenmiddag.de auto loopt onregelmatig stationair,en schokt iets bij lage toerental,start veik rder goed en trekt ook prima,alleen als ik ongeveer 20-30 minuten rijdt wordt het wat erger.ik heb de lmm schoon gemaakt .het probleem was toen weg,maar begon na ongeveer twee weken weer.als de luchtfilter slang los gekoppeld wordt van het filter loopt het wel iets beter.Maar wil eigenlijk de egr schoonmaken en kijken wat hij dan doet.Is deze makkelijk te verwijderen.Kan het niet zo snel vinden.groeten gerrit

gerrit64

Geplaatst door gerrit64 , lid sinds 13 jaar geleden

9 Reacties

gerrit64, 3 jaar geleden

krijg af en toe de melding check engine soon,en loopt dan slechter.als de motor uitgezet wordt en daarna weer start is de melding weg en loopt iets beter.met los gekoppelde stekker van de lmm loopt het niet beter,denk iets slechter

oldford PRO, 3 jaar geleden

Het lijkt erop dat er een cylinder wordt uitgeschakeld om de 1 of andere reden.
Na de herstart doet de cylinder weer mee en dus loopt de motor dan weer beter.

Ik zou de foutcode(s) laten uitlezen.
Iemand met een oude snap-on scanner met een zogenaamde "domestic" cartridge kan dat ook.

gerrit64, 3 jaar geleden

bedankt voor het antwoord.het gekke is dat de auto even stotterd asl ik de kickdown gebruik, maar daarna gewoon accelereerd. hij blijft ook stationair lopen,wel onregel matig.start verder meteen. op 1500/2000 toeren stilstaan in park schommeld het toerental niet.loopt goed op zes cilinders.is de auto wel uit te lezen ivm bj..kreeg een keer te horen dat het niet kon.kan zelf niet vinden waar de aan sluiting zit.groeten gerrit

oldford PRO, 3 jaar geleden

Voor zover ik die oude Amerikanen ken - als de auto niet uit te lezen zou zijn, dan had je ook geen lampje check engine soon.

Er zit in ieder geval iets elektronisch op, want je hebt de aanduiding U9 - dus de motor is lambda geregeld.

gerrit64, 3 jaar geleden

ja dat klopt inderdaad.ik ga zoeken,misschien een van de injectoren

gerrit64, 3 jaar geleden

even een domme vraag misschien,maar geeft een slecht werkende bougie kabel ook de melding service engine soon..de motor start prima en loopt dan op 6 cilinders.meestal na 10 minuten gaat de motor stoten en soms die melding.alle 6 bougies gecontroleerd en zien er allemaal licht bruin en droog uit.

ferdinand, 3 jaar geleden

Oude amerikanen hebben wel een soort obd stekker,.Je moet met een stuk elec,draad punten met elkaar verbinden .Dan knippert er een lampje en op basis van het aantal knippertjes kan je zien wat er aan mankeert.Google hier maar eens over.
Ferry

gerrit64, 3 jaar geleden

oh dat wist ik niet bedankt

gerrit64, 3 jaar geleden

sorry voor de late reactie,helemaal vergeten,maar het probleem is al lang verholpen.bougie kabels vernieuwd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Buick Park Avenue of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.