carthago CHIC C-LINE I 4.9 2013: Ecu steeds kapot

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Motorcode: F1CE3481E, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 130

Vanaf December is onze camper, Fiat Ducato uit 2013 kapot. In 4 maanden is er al 3x een nieuwe computer en 1x een nieuwe turbo in gekomen. De laatste computer is de garage niet eens uit geweest. Na aansluiten was direct de computer en de drie weken oude turbo weer kapot. Bij het doormeten van de bekabeling komen geen storingen door. De fiat dealer doet echt z’n best, maar nu we zelfs na 5 maanden reparaties onze vakantie hebben moeten afzeggen worden we een beetje wanhopig. Wie heeft de gouden tip?

Knooppunt

Geplaatst door Knooppunt (65) , lid sinds 1 week geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor carthago CHIC C-LINE I 4.9? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harry4203 (755) PRO, 1 week geleden

Ik ben natuurlijk erg eigenwijs, maar ik denk niet dat de computer defect is. Meestal zit er ergens in de draadboom onder de koplamp ergens een breuk of sluiting. Ook massaverbinding raken in die buurt wel eens defect. Heb er ook al meerdere gehad waarbij verschillende ecu's voor niks werden vervangen.

Knooppunt (65), 1 week geleden

De storing begon steeds tijdens het wegrijden ‘s morgens. Dan ging de motor uit en kwam lampje van startonderbreking in beeld. De kabelboom is doorgemeten en geeft de stroom gewoon door. En dan nog de vraag hoe dan ook de turbo kapot is gegaan….

Knooppunt (65), 1 week geleden

En na elke reparatie kunnen we er steeds weer een paar dagen mee rijden. Als er ergens bedrading stuk is zou dat toch niet moeten kunnen?

harry4203 (755) PRO, 1 week geleden

ALS de ecu echt defect gaat, kan dat enkel agv sluiting of eventueel ergens een slechte massa. m.a.w, dan is de bedrading niet correct doorgemeten. Wat gaat er aan de turbo defect dan?

Knooppunt (65), 1 week geleden

De soap wordt steeds gekker. De turbo was opgestuurd om door te meten wat er aan de hand is en nu is dat bedrijf de turbo kwijt geraakt. Dus geen idee wat er aan de hand is. Het lijkt wel een heel slecht geschreven klucht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je carthago CHIC C-LINE I 4.9 of stel zelf een nieuwe vraag.