Chevrolet US El Camino: Stuurslotproblemen

Bouwjaar: 1976, Brandstof: LPG

Hallo.

Het (contact)slot van mijn ‘76er El Camino werkte niet meer. Ik dacht dat het aan de cilinder lag, dat de sleutel niet meer werkte, maar nu de cilinder eruit is krijg ik hem nog steeds niet van het stuurslot af.
Ik heb zo’n vermoeden dat het probleem in de kolom zelf zit, of dat het stuurslot op enige manier "vast" zit.
Heeft iemand misschien een idee wat dit kan zijn?

Dank.

Vic

merchr32

Geplaatst door merchr32 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US El Camino? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je de pook ook even heen en weer bewogen, en de hoes die om de stuurkolom heen zit?
Bijna alle el camino's hebben een steershifter, aan de stuurkolom, maar sommige hebben een ombouw naar een floorshifter. de kolom wordt dan vaak bedient door een stang, want deze moet wel meedraaien om de stand van de bak aan te geven. soms wordt hier ook wel mee omgeprutst en is de aanwijzing niet meer werkend. als dan de stand van die draaiende segmenten om de stuurkolom heen niet goed staat, krijg je ook problemen als dit...
gr

Peco Power

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Mocht je willen zoeken op internet, zoek dan gewoon onder chevelle of malibu van 1976, die is helemaal identiek tot de leuning van de bank aan toe, daarna is de el camino iets tochtiger..... maar chevelles zijn er veel en veel meer van verkocht, en is dus meer info over...

gr

Peco

merchr32 (0), 13 jaar geleden

Hallo Peco,

dank voor je bericht. Ik heb geen floorshifter. Het stuur zit helemaal vast in het stuurslot (de wielen staan gewoon recht). Ook zonder het contactslot gebeurt niets. Ik zal Googlen op Malibu of Chevelle.

Groet,
Vic.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US El Camino of stel zelf een nieuwe vraag.