Chevrolet US Trans Sport: wisselend toerental

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3400 sfi

Ik heb een probleempje met de automaat, als ik bijv. 120 rij draait de motor op 2100 toeren, als ik de cruise control inschakel gaat het even goed totdat het toerental plotseling soepeltjes oploopt naar 2500 toeren, dan schakelt de cruise uit, dit euvel heb ik overigens bij alle snelheden.
Ook al staat de cruise niet aan dan heb je telkens weer een hoger toerental bij dezelfde snelheid, ik weet niet precies wanneer dit ontstaan is maar de cruise hapert daardoor al een jaartje.
verder schakeld de automaat (te) goed.
Het olie niveau is goed op peil bij een warme draaiende motor, de teller staat op 293000 km.
Overigens hoor ik nauwelijks dat de motor meer toeren draait en het verbruik op de boortcomputer blijft ook gelijk.

martinniehoff

Geplaatst door martinniehoff (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

vacuumlekje denk ik, j cruisecontrol werkt met vacuum, een tekort aan vacuum(door het inschakelen van de cruisecontrol) kan ook het ontstekingstijdstip veranderen, waardoor het motormanagement bijvoorbeeld het toerental verhoogd of de lock-up uitschakelt in de bak. kan ook nog een solenoid probleem in de bak zijn, of een lekkende seal, probeer eens een baktoevoeging, die maken alle verharde rubbers weer iets soepeler, waardoor dit soort problemen soms weer verdwijnen.

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.