Daewoo-Chevrolet Aveo: Bijgeluiden / kraken

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 LT

Bij warm weer na een wat langere rit knerpt en kraakt de tijdens langzaam achteruit rijden en sturen. Al 2 keer bij de dealer geweest, die hoort uiteraard niets. Het geluid lijkt erger te worden en treed nu ook ook op bij langzaam wegrijden. Herkend iemand dit en heeft het misschien ook gehad? De auto heeft pas 13000 km gereden, kort na aankoop nieuw kraakten de voorveren soms, maar dat was na een maand of 3 over.

fol

Geplaatst door fol , lid sinds 11 jaar geleden

🌟 Black Friday Superdeals bij Coolblue! 🛍️
Mis het niet! Scoor ongelooflijke kortingen op elektronica en witgoed tijdens de Black Friday uitverkoop bij Coolblue. Beperkte tijd, ongekende aanbiedingen. Klik en bespaar nu op jouw favoriete producten!

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 11 jaar geleden

Is uiteraard garantie , desnoods naar een andere dealer.
Laat eens iemand luisteren buiten de auto , als je achteruit rijd , deze persoon kan dan misschien beter horen waar het vandaan komt , het beste iemand met wat kennis van autotechniek.

metalux PRO, 11 jaar geleden

ik weet bijna zeker dat het de stabilisatorstokjes zijn .
die staan droog en vast en gaan dan kraken ik heb er al een aantal vervangen bij nieuwe aveo,s en zelfs met minder kilometers dan jou

fol, 11 jaar geleden

Bedankt voor je advies, is er een manier om dat zelf te controleren en klopt het dat het dan alleen bij warmte en na een wat langere rit voorkomt?

metalux PRO, 11 jaar geleden

dit kan je makkelijk zelf controleren door het stabilisatorstok aan de schrokbreker te verdraaien(heen en weer)(wel wielen rechthouden en even op de grond liggen of op een brug)
dit moet soepel met de hand gaan ,als dat niet lukt zitten ze vast,en gaan dan kraken.
als je niet weet hoe de stabstok eruitziet het is een zwarte plastic stang van ongeveer 30CM aan je voorschokbreker met 2 kogelgewrichten

even ter info,in welke regio zit jou dealer?

fol, 11 jaar geleden

dealer zit in Apeldoorn, moet het nog checken. Zodra ik meer weet laat ik wat horen

fol, 11 jaar geleden

[url=http://postimage.org/image/3ufjwq90r/][img]http://s9.postimage.org/3ufjwq90r/DSC_02...[/img][/url]

Zojuist even geprobeerd, kan de stabilisatorstok met enige moeite draaien van links naar rechts (zie foto)er ontstaan geen herkenbare geluiden. verhaal op zich klinkt logisch, vreemd wel dat het alleen na een langere rit en hogere buitentemperatuur voorkomt, dan zou het geheel toch soepeler moeten gaan?

fol, 9 jaar geleden

Bij de laatste beurt ongevraagd de stabilisator stokjes vervangen en het probleem is opgelost, schijnt dus vaker voor te komen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Aveo of stel zelf een nieuwe vraag.