Daewoo-Chevrolet Nexia: ecu

Bouwjaar: 1995

Hallo, beste problemcar-users.
Mijn probleem is de ECU van een daewoo Nexia 1,5 liter 8-kleps.Toen daewoo nog eigen dealers had,is mijn auto tig keer bij autohome in heerlen geweest met ecu-problemen.
Er is o,a vernieuwd (hou je vast)
ontstekingsmodule,complete stroomverdeler,stappenmotor,thermostaat motortemp,vacuumopnemer spruitstuk,bougiekabels,lambdasonde en telkens reed ik het terrein weer af met een naar benzine ruikende afslaande en stotterende motor.(en een gepeperde rekening).Navraag bij de importeur leverde ook niets op omdat zij geen gegevens verstrekken en mij terugverwezen naar de dealer autohome in heerlen.Ten einde raad ben ik naar een Bosch servicepunt gegaan die constateerden dat de problemen in de ECU zaten. (weer 100 euro onderzoekkosten.)Via internet heb ik uiteindelijk bij fa. Japoto in groningen een passende ecu gekocht.Alleen........... deze werkt niet omdat de ecu nog moet worden aangepast aan de chip in de sleutel.Navraag bij de huidige daewoo-dealer opel garage Hekkert in heerlen levert niets op, geven nog niet eens antwoord op een mailtje om een afspraak te maken.
Weet iemand van jullie nog een oplossing? Was altijd een grote liefhebber van mijn daewoo nexia. Het is nu wel langzaamover aan het gaan. Jammer, want het is verder een fijne wagen.
Groetjes Wim uit Landgraaf.

w.v.d.Heijden

Geplaatst door w.v.d.Heijden (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

gewoon naar een goede dealer gaan. die programeerd hem er zo bij als het de juiste ecu is.

verrace (0) PRO, 18 jaar geleden

een kapote ecm (computer !) bedoel je mischien?
maar deze gaan eigenlijk nooit kapot hoor !
bij het vervangen van de ecm moeten inderdaad de sleutels
op nieuw in gelezen worden, iedere daewoo dealer kan dit.
(2 min. werk)
een slecht werkende lambda sonde komt vaker voor. ook al is
deze vervangen ( massa punten , stekker verbindingen enz.)
een bosch service punt lijkt mij geen oplossing maar een goede
daewoo daeler moet dit op kunnen lossen.

gr. rob (chef werkplaats daewoo dealer)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.