Daewoo-Chevrolet Nexia: Foutcode 42

Bouwjaar: 1996

Hallo,

wie kan ons vertellen wat foutcode 42 inhoudt ?
de dealer schuift ons een offerte van dik 1100 euro onder de neus om dit op te lossen...

wie kan ons hiermee verder helpen ??

Thanks

Roger

erka

Geplaatst door erka (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

erka (0) PRO, 18 jaar geleden

Foutcode 42 was waarschijnlijk, bijna zeker te wijten aan een defecte bougiekabel, de kabels zagen er zeer goed uit, maar
toch zat ergens onder de zwarte afdekplaat boven op de cillinderkop ( dus boven de bougies ) in één van de kabels een klein scheurtje.

dit was bijna niet te zien, maar tijdens het onregelmatig lopen van de motor hoorde men tikken ( naast het tikken van de kleppen ) ik had al een beetje het vermoeden dat er ergens een
"lek" was waar vonken weg vielen en niet de bougie bereikte, dacht eerst aan vocht ergens...maar tijdens het onregelmatig lopen trok ik voorzichtig aan de bougie kabels en in eens liep de wagen perfect voor korte tijd ( bougiekabel weer op de oude plek terug gezakt ).

toen de zwarte afdekplaat ervanaf was bleef de auto goed lopen...!!

code 42 is overigens een defect in de computer volgens Hekkert en kost 1100 euro om dit op te lossen !

!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.