Daewoo-Chevrolet Nexia: Kachelradiateur lek, koelbloeistofbad aan passagierskant

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,5 gl

Hallo allemaal! Iemand ervaring met het vervangen van een kachelradiateur van een oude nexia? Ik verloor al geruime tijd een beetje koelvloeistof, maar vandaag leek het net alsof een kan water werd leeggegoten. Pas nog de passagierskant helemaal drooggemaakt, en nu staat hij weer blank! Je hoorde rechtsvoorin echt water lopen.

Mijn vraag is nu: is dit eenvoudig te vervangen? Bij een oude kadett kon het via de motoriek worden vervangen, hoe zit dit bij de nexia?

En is een gesloten circuit aanleggen evt een optie?

Bedankt voor de hulp alvast!!

DvG1989

Geplaatst door DvG1989 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

nee het compleete dashboard moet gedemonteerd worden.

groetjes jan.

DvG1989 (0), 13 jaar geleden

Ai inclusief stuur en daarmee de airbags dus, dat wordt een duur geintje ben ik bang! Is een tijdelijke optie om de kachelradiateur te ontkoppelen en dus een gesloten circuit te maken? Of moet daarvoor ook het hele dashboard er uit??

Bedankt voor de snelle reactie Jan!

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

nou dat is mogelijk alleen moet je dan onder de motorkap de slangen op zoeken en deze los maken en met elkaar verbinden door een pijpje.
maar dan heb je geen verwarming meer maar dat snapte je al.

groetjes jan.

DvG1989 (0), 13 jaar geleden

Ja inderdaad, deze koude dagen geen pretje maar voor nood wellicht een eenvoudigere en vooral goedkopere oplossing! Realiseer me dat het blauwe trouwe bakkie zijn beste tijd heeft gehad! Bedankt voor de info, half uurtje werk dat pijpje plaatsen zeker?

Duizendmaal dank!

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

ja zeker meer zal het niet zijn zorg alleen wel dat je eerst de radiateur dop even los haalt en wer vast zet dan is de druk van het systeem.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.