Daewoo-Chevrolet Matiz: koelvloeistof Matiz lekt, motor tsjirpend geluid

Bouwjaar: 2000

Hoi,

was gisteren op weg met de auto en kreeg in het oog dat deze ongelofelijk warm geworden was. Ik stop onmiddelijk en zie dat de koelvloeistof op is (terwijl ik deze ff geleden heb bijgevuld). dan kameraad gebeld en water in gekapt (omvan de snelweg af te geraken, toen de motor aan sloeg begon die heel hard te piepen en sjirpen) toen ik er terug af was merkte ik dat dat water al weer op was. koelvloeistof gaan halen in een tankstation, en ineens merkte ik dat het langs mijn voeten aan het afstromen was... dusja, daar stond ik mooi...

Zonde, want het is de auto van mijn ouders... beetje help aub, zodat ik kan inschatten wat er juist aan scheelt of beter een occasie halen? ik breng hem dezeavond binnen. dank bij voorbaat!

tekkillaz

Geplaatst door tekkillaz (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

tekkillaz (0), 12 jaar geleden

ahja: toen ik de autostrade af reed en een paar 100 meter voort was, piepte die enkel nog als ik schakelde...

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Langs je voeten?? Kwam er koelvloeistof in het interieur. ?? Dan moet je denken aan een gescheurde waterslang binnen/ achter het dashboard. Of een lekke kachelradiateur. O.i.d..

Of als het vanuit de motorruimte komt, zou ik zeggen dat je waterpomp lekt. Dat verklaart dan ook weer dat tsjerpende geluid.

tekkillaz (0), 12 jaar geleden

neenee, ik stond buiten langs de auto. het was langs mijn voeten aan het lopen terwijl ik aan het bijvullen was.

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Dan lijkt het me niet zo moeilijk om te zien, waar het water dan uitloopt. Vermoedelijk gescheurde slang. of een losgeschoten slang. ??!!
Als je hier niet uit komt, maak je maar een foto, en die hier plaatsen.

Succes

tekkillaz (0), 12 jaar geleden

waterpomp kapot gecombineerd met een lek :)

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

@tekkillaz:

Indien u wilt reageren op de laatste reactie, doe dit dan in het tekstvak ONDER de laatste reactie waar “antwoordt direct” boven staat en NIET via de button “citeren”.
Het herhalen van de laatste reactie heeft geen enkele toegevoegde waarde.

lamba-g-club (0), 11 jaar geleden

Hallo allemaal,
Ik heb ook een matiz van bj 99 en ik heb een lekkage van uit kachelradiator.
En mijn vraag is moet ik dat van uit binnen vervangen of van uit motor ruimte de kachelradiator?
Ik kan nergens een tekening vinden.

MVG H.S.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.