Daewoo-Chevrolet Matiz: koppakking en spruitstuk

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Hallo allemaal,

Drie maanden geleden bleek de koppakking te lekken en heb ik deze laten vervangen. Vier weken geleden, nog binnen de garantie, begint de motor midden op de snelweg rare geluiden te maken en er komt rook onder de motorkap vandaan en de temperatuur liep tot bijna het uiterste op. ANWB erbij gehaald, die zei dat het zeker weten een kapotte koppakking was, terwijl deze dus net vervangen was.

Nu zegt de garage waar ik 'm destijds heb laten repareren dat ie niet in de garantie valt. Dit omdat naast de koppakking ook de spruitstukpakking kapot is, en de spruitstukpakking er de oorzaak van zou zijn dat de koppakking kapot is gegaan.
Maar kan dit ook andersom het geval zijn?

Overigens is de kop tijdens de eerste reparatie van de koppakking niet afgevlakt. Hoort dit niet altijd te gebeuren?

Kan iemand mij vertellen hoe het zit? Alvast bedankt.


Robbie

robbie321

Geplaatst door robbie321 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

robjuh (0) PRO, 15 jaar geleden

kapotte spruitstukpakking kan geen oorzaak zijn van een kapotte koppakking , is echt onzin .
het is waarschijnlijker dat de koppakking defect is gegaan omdat de kop niet gevlakt is , deze auto's zijn vrij gevoelig het is ook HEEL belangrijk dat de kop na een paar 100 km wordt nagetrokken op moment anders gaat deze weer defect.

succes.

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

weet je zeker dat je koppakking kapot is,normaliter als jij je kop laat vlakken moet deze kaal zijn en worden de spruitstukken verwijderd en zit er bij een kopsetje ook nieuwe spruitstukpakkingen,maar vlug effe de kop eraf het zaakje schoonschuren en alleen een nieuwe koppakking ertussen is een slecht zaak dat hoort zo niet,misschien dat je daar op aan kunt spreken zo geweldig veel werk is dat niet en de kosten ook niet een goed garagebedrijf moet zich hier toch niet door laten kennen,maarrrr het kan ook nog zijn dat je kop gescheurd is.en over natrekken kan ik nergens niks vinden

robjuh (0) PRO, 15 jaar geleden

natrekken van de kop doe ik uit ervaring met deze auto's

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.