Daewoo-Chevrolet Espero: raar geluid als ik de rem intrap

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Goed....het volgende probleem.. .enige tijd geleden is mijn dynamo stuk gegaan, en er is een nieuwe ingezet..sinds die tijd hoor ik een raar geluid als ik de rem intrap, net of er iets begint te " blazen"
Iemand enig idee wat dit is?

En dan nog een vraag....een tijdje terug had ik het over benzinelucht tijdens het stationair draaien, dit blijkt dus te gaan om de slang die vanaf de olietank komt, die is helemaal gaar...
Nu wil ik er een nieuwe opzetten, maar vanuit het midden loopt een dunnere slang naar beneden en ik kan niet precies zien waar die uitkomt...
Iemand enig idee, en of ik die slang dus zelf kan vernieuwen???
Alvast bedankt!

Tish

Morticia6

Geplaatst door Morticia6 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Espero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RvL (0), 17 jaar geleden

Ik neem aan dat je het in je 2e probleem hebt over de carterventilatie. Dit is een ijzeren(?) pijp welke naar het klepgedeelte gaat en hier zit een klein stukje (5cm of zo) harde slang tussen. Deze kun je gewoon vervangen, dat is geen probleem. Maar dat andere dunnere slangetje kan ik even niet volgen. Kun je t wat beter omschreven (waar begint het slangetje, waar gaat het naar toe, misschien een fotootje)

Heb zelf ook een 1.8 en ken de motor zo ondertussen aardig.

verrace (0) PRO, 17 jaar geleden

carterventilatie slang van espero loopt van cilinderkop naar inlaatlucht slang en heeft een dunne aftakking
die gaat naar onderkant gasklephuis.
deze is compleet te vervangen ( van rubber ) is zelf goed te doen.
geluid bij rem intrappen ? mischien het zuig geluid van de vacuum bediende rembekrachtiger, controleer
eens of er geen slang lekt .
gr.r.

Morticia6 (0), 17 jaar geleden

Oke..dat is goed nieuws (van die carterventilatieslang..)
Alleen... ik ben een complete leek nog op autogebied en alles aan het leren,dussss..kan je me nog even vertellen waar dat gasklephuis zit, en of ik daar makkelijk bijkan, en doe ik dat van boven, of onder af?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Espero of stel zelf een nieuwe vraag.