Daewoo-Chevrolet Tacuma: remproblemen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Bij onze tacuma van 2 jaar oud hebben we net na aanschaf(1 jaar oud) problemen gehad met het remmen en de ABS. Terug bij de dealer was het niet duidleijk wat er aan de hand was. Remmen zouden goed zijn. Nu weer een jaar later wordt dit probleem steeds groter. Bij zachtjes rijden (ong 20km per uur) schiet heel vaak de abs erop, waardoor de auto het remmen overneemt. Hierdoor schiet de auto vaak verder door dan de bedoeling natuurlijk. Vooral om klinkerwegen, parkeren en drempels en je wilt daar remmen schiet de abs erop. NU paar keer de handrem moeten gebruiken om geen paaltje ofzo te raken. De allereerste keer zei de monteur dat we te ruig rijden. Dit is pertinent niet waar, de vorige auto heeft dit nooit gedaan, zelfs nooit iets van de ABS gemerkt. Ik vind het erg eng en hoop dat dit probleem opgelost kan worden. Bij onze garage weten ze niet wat er aan de hand is en moeten ze op zoek gaan.
Misschien kan hier iemand mij helpen.
Zou het kunnen dat door versleten remblokken de abs er vaak opschiet??? (bekend probleem bij tacuma). Of ligt de oorzaak compleet ergens anders?? Waar dan en wat kan eraan gedaan worden???

Nicole06

Geplaatst door Nicole06 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Frank3158 (0), 16 jaar geleden

zit er nu nog fabrieksgarantie op?
of kun je bewijzen dat dit probleem 1 jaar na aanschaf al de kop opstak?

in ieder geval nu schriftelijk de klacht bij de dealer neerleggen.
het is een gevaarlijk probleem dat op termijn toch opgelost moet worden;
als men het niet op kan lossen moet men de auto terugnemen.

Nicole06 (0), 16 jaar geleden

ja er zit nog zo'n 10 maanden fabrieksgarantie op en daar zou het onder vallen. Bedankt voor de tip!

henk4359 (0) PRO, 16 jaar geleden

waarschijnlijk water in de multistekker op abs unit (bekend probleem)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.