Daewoo-Chevrolet Tacuma: soms wel starten soms niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

ik heb namelijk een tacuma (2000). Alleen dat ding geeft steeds storing. En nu zoek ik eigenlijk iemand die hetzelfde heeft gehad of weet wat het kan zijn.

Het probleem is hem namelijk dat hij soms niet wil starten en dat er een storingslampje gaat branden van de motor. Nu heeft ie vorige week bijna de hele week bij de garage gestaan en een nieuwe krukassenor gekregen. was het opgelost (dachten ze) ondertussen is de storing weer terug gekomen. Alleen op gegeven moment doet ie het in eens weer. En bijn ik ongeveer 1,5 uur gaan rijd waarbij ook meer dan 1 uur snelweg bij zat. En toen was de storing weer weg. Alleen je raad het al na thuiskomst en de volgende dag weer weg willen deed ie het weer niet en ging de storings lamp weer branden. ook is het zo (warm of koud) dat het soms stoterd en niet regelmatig loopt.

Wat het niet is ondertussen wel duidelijk namelijk:
niet de startonderbreker af fabriek
niet het alarm (wat na gebouwt is)
niet de krukassensor (die is ja net vervangen) de vorige gaf 58 storingen aan.

Wat er nog eens bij komt, dat sinds dit probleem de auto ook vaak, inhoudt bij het willen versnellen tijdens het rijden. Ook is het zo, en ik vermoed dat het samenhangt met elkaar. dat de Airco niet meer werkt sinds dat dit probleem is ontstaan.

wie herkent dit probleem of heeft een idee wat het zou kunnen zijn? morgen gaat hij weer na de garage. Ze willen kijken of het ligt aan de kabelboom, zou dat kunnen dat zoiets de storing veroorzaakt?

sebje

Geplaatst door sebje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

verrace (0) PRO, 16 jaar geleden

als je verder zoekt in deze topics zie je dat de tacuma 1.8 last heeft van slechte contakten in de ecm stekker.
je krijgt dan heel veel verschillende stoor code`s.
ook de massa punten zijn erg belangrijk !
een bezoekje aan een goede dealer is mischien een opsie ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.