Daewoo-Chevrolet Captiva: start niet van de eerste keer

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2400

De wagen heeft een start systeem waarbij je door maar een seconde de sleutel omdraait de start motor draait en ervoor zorgt dat de benzine motor aanslaat. ( je hoeft dus niet blijven draaien zoals bij een klassiek systeem totdat de benzine motor aanslaat ).
De wagen heeft een maand geleden ook een nieuwe BRC gas installatie laten installeren. Auto start op benzine en schakelt daarna automatisch om naar LPG.
Dit allemaal gezegd. De wagen heeft geen problemen gehad met het starten. Nu is voor het eerst een zware caravan van 1300 kg achter de wagen gehangen en is er 1300 km mee gereden. ( Naar Duitsland, dus ook veel bergen waar de wagen hard heeft moeten werken ).
Terug thuis gekomen. Caravan afgekoppeld. En nu heeft de wagen het probleem dat hij niet van de eerste keer start. Dus je draait de sleutel om voor een seconde, de start motor wordt automatisch aangestuurd maar de benzine motor slaat niet aan. Doe je dit een tweede keer, dan start de benzine motor wel.
Indien je de benzine motor stil legt en direct terug de sleutel omdraait dan start hij wel dadelijk. Als je dan 10 min wacht dan start hij weer niet van de eerste keer. Iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?
auto uitgelezen. 1 fout zat in het systeem. P0011: prestatie systeem prositie ingaande nokkenas ( CMP ).
Ik vermoed dat deze fout opgetreden is bij het zwaar belasten van de motor. Het motor storings lampje is niet aangegaan en de fout is niet terug gekomen na het wissen.

ECservice

Geplaatst door ECservice PRO , lid sinds 5 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Captiva of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.