Daewoo-Chevrolet Nubira: Vreemde ABS storing (lampje)

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

In eerste instantie kreeg ik een ABS lampje en liep de auto in een soort noodloop (geen ventilatie, elektrische ramen etc.) Naar aanleiding van tips hier op het forum, de massa contacten bij de accu geschuurd en ingespoten met contact spay. Zo ook de connectoren van de ABS sensoren bij de voorwielen, ABS pomp, zekeringen en ABS relais. Nu loopt de auto gewoon zonder ABS lampje, zolang ik de kachel ventilator uit laat! Schakel ik de ventilatie in gaat het ABS lampje weer branden. ABS systeem lijkt dus wel te functineren. Volgende week een afspraak bij de dealer maar mocht dit een relatief eenvoudige elektrische storing zijn, zou ik het toch graag zelf willen proberen op te lossen.

Is er wellicht nog een ander massa punt, bedrading of zekering, die ik zou kunnen controleren en zo ja waar vindt ik die precies?

Zou voorgaande actie misschien de storing hebben opgelost en is het een kwestie van resetten? Zo ja, hoe doe je dat?

Wie helpt een beetje in de goede richting?

Sander02

Geplaatst door Sander02 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

WPW (0), 14 jaar geleden

Klinkt toch als een aarde probleem, heb dit ook gehad met de handrem, als je die aantrok werkte alles, rem los en dan had je een kerstboom effect. Lekspanning van de ven? extra aardedraad van de ven naar chassie? breuk in een abs aardedraad? Als je de accu losmaakt voor 10 min zou de cpu moeten resetten maar weet dit niet zeker.

Sander02 (0), 14 jaar geleden

Bedankt, inmiddels lijkt de contactspray wel z'n werk te hebben gedaan en dooft zowaar het ABS lampje uit en kan de fan ook weer aan. Accu reeds los gehad maar de storing lijkt niet te resetten. Iemand daar nog nadere info over?

Sander02 (0), 14 jaar geleden

Ter info. De computer toch nog even laten uitlezen en deze heeft geen foutcodes opgeslagen. Probleem opgelost.

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

WPW, even ter info:

in de autotechniek spreekt men van massa, niet van aarde...
aarde zit in een bloempot.

mvg,
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.