Chrysler SEBRING: Afstandsbediening sleutel werkt eenzijdig

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: Y, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 104

AB werkt wel met openen van deuren maar niet bij sluiten.Geeft wel reactie maar de sloten blijven in open stand.
Tevens zoek ik radio code.
Heb de auto gisteren aangeschaft en rijdt en schakelt super.Helaas is er altijd wel iets bij een 2e handse auto zonder garantie pffff.
Wie kan me helpen
Alvast bedankt
Gr Gerard

Kalie51

Geplaatst door Kalie51 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Sebring? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jvr (0), 5 jaar geleden

Mocht het nog niet opgelost zijn: dit is een herkenbaar probleem. Als je de schakelaar op de deur een paar keer heen en weer haalt gaat hij meestal wel op slot. Heb dit ook gehad en onderzocht wat het kon zijn: zit waarschijnlijk in de BCM (deze zit helemaal links in het dashboard, achter de zekeringen zeg maar en is zeer lastig bereikbaar). Heb dit nooit kunnen verhelpen (heb de auto niet meer).

De radiocode kun je bij de dealer opvragen (kost ongeveer 35 euro dacht ik)

Verder over de auto: de kunststof koplampen vervagen met de jaren (door steenslag) en kun je (laten) polijsten (kan er op afgekeurd worden). Gebruik altijd de juiste ATF en vervang deze als je niet weet hoe lang het er al in zit (om schakelproblemen te voorkomen).

Kalie51 (0), 5 jaar geleden

Oké bedankt voor de info.De koplampen heb ik inmiddels laten polishen en dat is bijna weer als nieuw.
Het BOM probleem zoek ik verder uit.
Ik laat het weten als ik het euvel heb verholpen.
Thanks
Gr
Gerard

jos den brok-1 (0), 5 jaar geleden

Hallo
Mijn sebring 2002 daarvan werkt de klok verlichting opened niet meer de rest werkt wel alleen de klok verlichting niet weet iemand een opposing
Bij voorbaat dank

jvr (0), 5 jaar geleden

Je kunt hiervoor beter even een nieuw bericht aanmaken zodat ook anderen je probleem kunnen vinden.

Maar als antwoord op je vraag: ik neem aan dat de dimmer niet aan staat (de draaiknop op de linker handel)? Daarmee kun je de dashboard verlichting naar wens dimmen.

Als dat niet helpt is hoogstwaarschijnlijk de omvormer defect op de achterkant van de tellerklok. Daar gaan twee draadjes in (12v) en twee draadjes uit (ongeveer 100v). Die hoge spanning heeft de lichtgevende plaat nodig die achter de wijzers zit.

Deze omvormers gaan vaak stuk. De dealer repareert dit vaak niet meer en zal je een geheel nieuwe tellerklok kunnen verkopen voor ongeveer 500 euro. Je kunt ze zelf redelijk eenvoudig vervangen (als je een beetje handig bent) of kijk eens op de sloop voor een compleet andere tellerunit. Over de tellerstand hoef je je geen zorgen te maken; die leest hij uit de motorcomputer dus staat altijd weer goed.

Voorbeeld omvormer (EL inverter):

https://m.reichelt.nl/omvormer-12v-100v-...

jos den brok-1 (0), 5 jaar geleden

Hallo
Bedankt maar zijn niet leesbaar
Hebt u een alternative
Met Vriendelijke groet Jos den brok

jvr (0), 5 jaar geleden

Ik heb zelf deze een keer ingebouwd:

https://iprototype.nl/products/component...

Je kunt ook zelf even zoeken op google naar EL inverter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Sebring of stel zelf een nieuwe vraag.