Chrysler Sebring 2003: automaat

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: R, Motorinhoud (cc): 2800, Vermogen (kw): 149

Goedendag,
Verleden week wilde ik met mijn Chrysler Sebring 2.7 naar Duitsland rijden ,was zeer warm die dag echter na 30 km na een afslag merkte ik dat de versnellingsbak niet door schakelden oranje lampje branden, bleef in zijn 2 versnelling rijden (noodprogramma begrijp ik) en ,heb de auto in de buurt geparkeerd en niet verder gereden ,echter gisteren weer opgehaald en reed weer normaal ,lampje branden nog wel, schakelde goed totdat ik weer bijna thuis was ,zelfde probleem ,gelijk naar dichtstbijzijnde garage gereden ,en laten uitlezen, daar kwam de storingscode p0715 en p0731 uit , de garage wist niet precies wat nu de oorzaak kon zijn , olie was op peil en zag er verder prima uit , geen lekkage ,heb de auto rustig terug gereden ,maar vandaag nu de auto weer afgekoeld is , doet die weer prima , (ik heb in het verleden wel eens paar gehad dat mijn snelheidsmeter het niet deed , ook met oranje lampje erbij) , iemand misschien hier ervaring mee gehad toevallig ? , kan het zijn dat mijn snelheidssensor dit probleem kan veroorzaken ? of misschien iets met de warmte te maken ?
Met vriendelijke groet Edwin

edrick

Geplaatst door edrick , lid sinds 12 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 9 maanden geleden

P0715 - Ingangstoerentalsensor versnellingsbak, fout in electrisch circuit
P0731 - 1e versnelling, onjuiste verhouding
Ik denk voorlopig dat de 2e foutcode (P0731) een gevolg is van de 1e foutcode.
Dit gaat over de snelheidssensor op de ingaande as, dat is iets anders als de voertuigsnelheids sensor (deze zou zelfs van het ABS kunnen komen).

edrick, 9 maanden geleden

Dag oldford,
bedankt voor je reactie , je bedoelt de snelheidssensor op de versnellingsbak , maar wat is het verschil met de voertuigsnelheidssensor ? zit deze dan ook op de versnellingsbak ?

check

Beste antwoord, geplaatst door edrick, 9 maanden geleden

De ingaande en uitgaande sensors op versnellingsbak vervangen, Probleem opgelost!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Sebring of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!