Chrysler Grand Voyager: Chrysler Grand Voyager pieptoon verwarming

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5

Wij hebben nu enige tijd met veel plezier deze Grand Voyager.
Veel ruimte etc etc.
Nu hebben we sinds kort een felle pieptoon als we de verwarming aandoen middels pwr knop.
Als we de auto dan parkeren en de motor uitschakelen dan krijgen we nog een naloop van onder de auto als zijnde een ventilator die zijn warmte kwijt moet.
Die stopt overigens vanzelf. Gebruiken we de pwr(verwarming) niet dan is er niets aan de hand.
En die pieptoon is verschrikkelijk vervelend.

Heeft iemand al dit probleem gehad of herkent dit probleem?
Want dan weet ik waar ik zoeken moet.

Bij voorbaat dank!

nicols

Geplaatst door nicols (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

phil4226 (0), 10 jaar geleden

Wagen beschikt waarschijnlijk over extra verwarmingskachel onafhangkelijk van de motor, dit verklaart de naloop, de kachel moet afgekoeld worden. De pieptoon komt hoogstwaarschijnlijk van deze kachel. Daar zit normaliter een waterpompje op en eventueel een ventilator.
Vroeger werden deze uitwendige kacheltjes een "Webasto" genoemd naar een fabrikant.

nicols (0), 10 jaar geleden

[quote=phil4226]Wagen beschikt waarschijnlijk over extra verwarmingskachel onafhangkelijk van de motor, dit verklaart de naloop, de kachel moet afgekoeld worden. De pieptoon komt hoogstwaarschijnlijk van deze kachel. Daar zit normaliter een waterpompje op en eventueel een ventilator.
Vroeger werden deze uitwendige kacheltjes een "Webasto" genoemd naar een fabrikant.[/quote]
Hoi Phil,

Bedank voor je respons.
Dan zal ik eens moeten kijken wat ik eraan kan doen. Want die pieptoon is volgens mij overbodig. Hadden we voorheen ook niet.
Of misschien het pompje vervangen?

phil4226 (0), 10 jaar geleden

Als de pieptoon er vroeger niet was dan zou ik mijn oor eens te luisteren leggen onder de auto of beter op de brug om te achterhalen wat er aan de hand is. Ik weet niet of onderhoud aan de standkachel is weggelegd voor particulier. zie ook : http://www.youtube.com/watch?v=FjCVvk4yP...
De standkachel uitschakelen kan voor gevolg hebben dat de verwarming van de motor te weinig is om het interieur goed te verwarmen, dit is wel een grote auto !

nicols (0), 10 jaar geleden

[quote=phil4226]Als de pieptoon er vroeger niet was dan zou ik mijn oor eens te luisteren leggen onder de auto of beter op de brug om te achterhalen wat er aan de hand is. Ik weet niet of onderhoud aan de standkachel is weggelegd voor particulier. zie ook : http://www.youtube.com/watch?v=FjCVvk4yP...[/quote]
Duidelijk filmpje. Ik ga ermee aan de slag en eens kijken wat ik er het best aan kan doen,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.