Chrysler PT CRUISER 2003: foutmelding P304

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1.6L, Motorinhoud (cc): 2, Vermogen (kw): 85

Vanmorgen ging het motor storingslampje eerst knipperen en daar na continue branden.
Ik heb met de sleutel de storing uit gelezen dit was P304 (ontsteking cilinder 4) is dit de goede conclusie? De motor draaide volgens mij gewoon op vier cilinders. Kent iemand dit probleem?
Mvg Christan

christan

Geplaatst door christan (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

De foutcode P0304 betekent misfire op cylinder 4.
Een misfire is het ontbreken van een verbranding in een cylinder.
Dat kan veroorzaakt worden door de ontsteking (defecte bougie/bobine), maar er zijn veel meer oorzaken.
O.a. een defecte sensor (luchtmassameter, lambdasonde), valse lucht, brandstofdruk probleem, defecte injector, mechanisch probleem.

jvr (0), 4 jaar geleden

Een knipperend motorstorings lampje is "erger" dan een continu brandend lampje. Als hij continu brand kun je er meestal gewoon mee door rijden. Als hij knippert mag dat vaak niet (zie manual). In dat laatste geval zal je ook merken aan de auto dat er iets niet klopt.

Als je het contact uit/aan zet en het lampje blijft uit, was het mogelijk een slecht contact. Als het terug komt zal een garage even verder onderzoek moeten doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.