Chrysler G. VOYAGER 3.3I SE VAN: hij draaid heel zwaar als ik wil starten

Bouwjaar: 1994

wie kan mij helpen met min auto weer draaien te krijgen andere motor + andere bak in gekregen maar als ik wil starten krijgt hij niet genoeg kracht om de startmotor rond tedraaien heb gehoor dat de versneling mee draaid kan dat, ben al lang mee bezig daarom vraag ik hulp,

viking

viking59

Geplaatst door viking59 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 8 jaar geleden

Accu wel goed ?

jvr (0), 8 jaar geleden

De versnellingsbak hoort uiteraard niet mee te draaien bij het starten. Kun je de auto starten in een andere stand dan P en N? Dan kan de prndl-switch defect zijn, of is de versnelling handle niet juist afgesteld. Probeer desnoods het volgende (op eigen risico): Handle in P, blokkeer de achterwielen, krik de voorwielen een stukje van de grond zodat ze vrij draaien en start dan eens opnieuw. Als hij dan wel start (en de voorwielen draaien), weet je wat meer. Mogelijk blijft de "lock-up" hangen.

Als de accuspanning (gemeten met een voltmeter op de accu) tijdens het starten erg zakt, onder de 10 volt bijvoorbeeld, dan ligt het waarschijnlijk aan de accu (hoewel ik heb meegemaakt dat het toen toch aan de startmotor lag). Als deze niet veel zakt, kan de startmotor versleten zijn. Controleer ook de bedrading (vooral de dikke kabels) tussen accu en startmotor en maak de aansluitingen schoon.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.