Chrysler Grand Voyager: Motor slaat spontaan af

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5TD VM

Goededag,
Onze motor slaat spontaan af. Het gebeurt bij verschillende snelheden, het maakt niet uit in welke versnelling de bak staat. Het komt voor als de motor koud, maar ook als deze warm is. Het maakt allemaal niets uit. Zo gaat het 400km goed en zo slaat hij 6 keer af op 7 kilometer.
De motor moet opnieuw opgestart worden via de contactsleutel, want bij uitval staat er nergens stroom op, koppeling op laten komen in versnelling werkt ook niet om de motor opnieuw op te starten. Heeft iemand een idee wat het probleem zou kunnen zijn?

nosuspect2

Geplaatst door nosuspect2 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jvr (0), 13 jaar geleden

Valt het dashboard dan ook helemaal uit, inclusief lampjes? Kan het contactslot zijn, of de bedrading. Gebeurt het altijd spontaan of bijvoorbeeld alleen bij het sturen of het verstellen van het stuur?

nosuspect2 (0), 13 jaar geleden

Radio blijft het wel doen. Dashboard blijft het ook doen evenals de tellers. Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar te beginnen.

jvr (0), 13 jaar geleden

Oke dat blijft dus wel werken (omdat je zei dat "bij uitval nergens stroom op staat"). Dan denk ik eerder aan iets dichter bij de motor. Stekkers, brandstofpomp, brandstof filter. Controleer ook vacuumleidingen op lekkage. Zit er airco op? Lijkt dit nog invloed te hebben op het afslaan?

Ook kun je eventueel aanwezige foutcodes zelf uitlezen:

http://www.allpar.com/fix/80s-codes.html of

http://www.allpar.com/fix/codes.html

Mvg,
Jvr

MANteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik heb zelf een voyager 2.4 uit 98
Ook probleem gehad dat motor niet starte, er brande dan wel het alarmlampje.
probleem zat hem toen in uitgefikt pootje in stekker achterop kachelpaneel.
Dit is een can-leiding.
Stekker repareren en klaar is kees.

hierna wel kachelpaneel opnieuw inleren

nosuspect2 (0), 12 jaar geleden

Voyager verkocht, omdat bij koude start ook nog rookontwikkeling ontstond en tikkende cylinder totdat olie rondgespoeld was.
dank jullie voor de bijdrage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.