Chrysler Voyager: Olielekkage versnellingsbak

Bouwjaar: 1998

Okeej, vandaag mijn Dodge Ram Van '98 2.4i weer eens op de brug gehad, omdat hij nog steeds olie lijkt te lekken.

Heb de auto 2 maanden in mijn bezit en sinds een maand ontdekt dat de versnellingsbak olie lijkt te lekken. Aanvankelijk vermoeden wij dat het de motor zelf was, aangezien het geen zware transmissie olie-geur had. Nu blijkt dat Chrysler 'gewoon' motorolie in de versnellingsbak heeft zitten, en dus daar gezocht.

Afijn; We dachten de lekkage te vinden in de afdichting tussen het huisje waar de snelheidsmeter in zit en de bak zelf. Dit is een 'verloop' stukje wat op de bak geschroefd wordt, aan de rechterzijde, waar de langste aandrijfas uit komt. Deze pakking (smeerpakking) vervangen, maar na mijn recentelijke vakantie rit van 3000+ km, ligt er weer wat olie op de grond. Door het rondslingeren van de olie, die terecht komt op mijn rechteraandrijfas, zit de gehele voortrein, aan de achterzijde van de motor/ophaning onder de olie. De lekage localiseren is dus zodoende lastig. Veel punten kunnen het niet zijn. De snelheidsmeter is hoofdverdachte, maar deze sluit perfect aan op de bak, de o-ring is goed en het binnenwerk is volledig dicht. Wat heet; langs de stekerpolen kan niets lopen, omdat daar geen ruimte is.

Mijn vraag; wie heeft er tips of bepaalde punten die we extra kunnen controleren om eea uit te sluiten en dus op te lossen?? Onderzijde is momenteel geheel gezuiverd, maandag weer kijken of we de bron kunnen vinden...

Cruelcycles

Geplaatst door Cruelcycles (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

frank3203 (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk maar eens naar koppakking

Cruelcycles (0), 18 jaar geleden

Want...?? Auto geeft geen enkel teken bovenaan lek te zijn. Zowel aan de voor- als achterzijde van de motor zelf is alles droog. Dit betreft dan het bovenste deel. Enkel de onderkant van de carterpan is wat nat door rondslingerende olie.

Verder verbruikt de motor geen olie en zijn er geen sporen te vinden de koelvloeistof e.d.

Andre330 (0), 18 jaar geleden

als je koppakking aan gort heb je geen uitwendige lekkages

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.