Chrysler Voyager: Storing verlichting

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,8 crd

De verlichting in mijn chrysler doet raar. Bij het aankoppelen van een aanhangwagen gaat zowel van de auto als van de aanhanger de rechterlamp (aan de achterzijde) uit. Aan de linkerzijde gaat tegelijkertijd de mistlamp branden.

Daarbij komt dat (en ik weet niet of dat bij elkaar hoort) de dashboardverlichting van de lichtschakelaar en de in de directe omgeving geplaatste schakelaar niet meer werkt.

Bij verschillende aanhangers geprobeert en allemaal hetzelfde resultaat.

bart875

Geplaatst door bart875 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sheila (0), 13 jaar geleden

Hij zal een can bus systeem hebben.
Moet je met relais werken en liefst een orginele kabelset daar zit alles erbij.
Dan is het probleem opgelost.
Nu als men een aanhanger er achter plaatst weet de pc niet wat er gebeurd en laat hij van alles branden

br0ns (0) PRO, 13 jaar geleden

Auto heeft geen can bus, en je schakenlaar is een mux schakenlaar dat wil zeggen massa sturend naar je body computer.

Body computer stuurt dan de achter lichten aan.

Is je zekering nog wel heel in je zekeringen kast onder de motorkap ze zijn namenlijk bijde appart gezekert.

greetz br0ns

bart875 (0), 13 jaar geleden

Hoi,

Inmiddels is het opgelost, het was niet de lichtschakelaar want hiervoor is een ander exemplaar geprobeerd. Het was een defect stadslichtje wat door het massa gestuurd systeem volgens de dealer de storing veroorzaakte. Opgelost en een ieder bedankt voor het meedenken.

Groetne,
Bart


Hoi,

Bedankt voor jullie reacties en excuses voor het late reageren. Ik rij niet zoveel met aanhanger dus had even geen prioriteit.

De zekeringen zijn allemaal ok.

De storing doet zich ook voor indien de mistlampen achter ingeschakeld worden (ongeacht aanhanger of niet). Dan brand enkel de gewone verlichting en mistlamp aan de linkerzijde van het voertuig. Rechts geen verlichting.

Storing ligt volgens monteur niet aan verlichtingsstekker voor de aanhangwagen, deze is geheel doorgemeten. Ook is de kabelboom onbeschadigd. Waarschijnlijk is het de verlichtingsschakelaar, deze wordt nieuw besteld.

Ik hou jullie op de hoogte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.