Chrysler Pt Cruiser: stuurbekrachting soms weg

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik heb een probleem met de stuurbekrachtiging. Een tijdje geleden merkte ik opeens dat de stuurbekrachtiging minder werd. Wanneer ik meer gas gaf dan werkte de bekrachtiging weer. Helemaal vreemd werd het dat wanneer het vroor de bekrachtiging weer werkte totdat de motor weer goed op temperatuur was gekomen dan werkte deze weer minder. Inmiddels is het bij stilstand niet meer mogelijk, ook niet bij een verhoogd toerental, om bekrachtiging te krijgen. Wel werkt het weer als ik rijd en op hogere toerental een bocht doorga. Er is geen lekkage en ook het olieniveau is goed.
Ik denk dat de stuurbekrachtigingspomp dus inwendig lekt. Maar zijn er ook nog andere mogelijkheden waardoor dit euvel kan optreden zodat ik daar eert naar kijk voordat ik aan de klus begin om de stuurpomp te vervangen.
Grrag jullie advies

Marcel60

Geplaatst door Marcel60 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (10) PRO, 8 jaar geleden

als deze nog door een riem aangedreven wordt zou ik deze eerst vervangen misschien zit deze er lang op en slipt dan door.

groetjes jan.

Marcel60 (0), 8 jaar geleden

Beste Jan.
Dank voor jouw reactie. De riem heb ik al vervangen maar dat had geen resultaat.
Groetjes. Marcel

thei11316 (0), 8 jaar geleden

Als de pomp geen kabaal maakt,zal het overdrukventiel in de pomp open blijven staan.

Marcel60 (0), 8 jaar geleden

Beste Thei,

De pomp maakt geen lawaai. Als het overdrukventiel blijft hangen is daar wat aan te doen of moet dan toch de hele pomp vervangen. Zou het ook kunnen zijn dat de druksensor hier van invloed is

Groet Marcel

C.Jonker (0) PRO, 8 jaar geleden

stuur eens terwijl je stilstaat met draaiende motor helemaal links en helemaal rechts.
Bij maximale uitslag zou de overdruk duidelijk hoorbaar open moeten gaan..zo niet dan staat ie open

thei11316 (0), 8 jaar geleden

Overdruk ventiel zit in de pomp,zijn revisiesetjes voor te koop.

Marcel60 (0), 8 jaar geleden

Dank voor jullie reacties. Ik heb de stuuruitslag maximum naar links en rechts gedaan met draaiende motor en hoorde geen verschil dus dat zal wel betekenen dat het overdruk ventiel niet werkt. Zal dus de pomp moeten verwijderen en repareren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.