Chrysler Neon: Uitlaatspruitstuk gescheurd

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Koop een gebruikt spruitstuk op de sloop, die zijn er genoeg.
Bijvoorbeeld: www.onderdelenlijn.nl

RVD2

Geplaatst door RVD2 (115) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RVD2 (115), 6 jaar geleden

Hoi,

Ik had een tijdje geleden eens mijn auto op de brug laten zetten bij een garage om te laten kijken naar een gat in de uitlaat. Je kon duidelijk horen namelijk dat het geluid van voren bij de motor kwam.

Nou blijkt dat het uitlaatspruitstuk gescheurd is. Volgens de garagehouder moest het uiteindelijk vervangen worden omdat het anders niet door de keuring zou komen vanwege de uitstoot?

Klopt dit? Ik vraag me af wat ik het beste kan doen. Een 2e hands onderdeel zoeken en laten plaatsen en hopen dat die het uithoudt tot de keuring in december 2017. Of een nieuw onderdeel bestellen maar wie weet hoe duur dat is. Of kan ik beter wachten tot de keuring nabij is en kijken of deze misschien er toch doorheen komt, met het risico dat ik binnen 2 weken een nieuwe uitlaatspruitstuk moet zien te vinden.

Heeft iemand wat advies hierover? Alvast bedankt.

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Los van dat je niet door de 4-gas test komt bij de APK, je motor gaat er ook meer brandstof door gebruiken.
Hoe langer je wacht, hoe duurder het wordt en dat is alleen al aan brandstofkosten.
Dan hebben we het nog niet over mogelijike motorschade door overmatig brandstofgebruik.

RVD2 (115), 5 jaar geleden

Om even terug te komen. Meer als een jaar later, maar de topic stond volgens het Problemcar systeem nog 'open'. Ik heb geen vervangende spruitstuk gevonden voor mijn 1.6 Neon, heb het maar laten lassen.

Hans4040 (300) PRO, 5 jaar geleden

Mooi zo, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.