Chrysler Voyager: verlichting snelheids-, benzine- en temperatuurmeter werken niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Dag mede forum leden,

Ik heb een dubieus probleem. Dashboard werkt. Alle LED's werken. Enkel de verlichting van snelheid, temp. en benzinemeter werken niet. Allemaal niet. Ik heb vervolgens de klokken eruit gehaald en kan niets ontdekken aan de lampjes. Ik weet niet of het kleine gloeilampen of halogeen's o.i.d. zijn.
Weet iemand een oplossing. Zit het in de toevoer? Waarom doen de LED's het dan wel?

Graag hoor ik.

Groet Sven

meneersven

Geplaatst door meneersven (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bartf (0), 11 jaar geleden

Heb hetzelfde met een Grand Cherokee 5,9 uit '98. Ook nog niet gevonden maar ik vermoed dat het ergens de massa is. Ook daar hebben we het hele dashboard al een keer volledig leeg gehaald zonder resultaat. Het moet ergens een losse draad zijn want af en toe licht de boel tijdens het rijden ineens op. Ergerlijk maar nog niets gevonden.

Elders in dit forum staat wel eea over het niet werken van de instrumenten bij voyagers. Daar ligt het meestal aan de slechte solderingen van de klokkenwinkel zelf en van de connectors achter het airco bedieningspaneel. Met onze '98 voyager hetzelfde euvel gehad. Daar bleek het de beroerde soldering van de klokken te zijn maar daaraan werkten vnl. de klokken zelf ook regelmatig niet.

Als je het bij jou hebt gevonden, ben ik wel benieuwd want wellicht is het de oplossing voor de Cherokee ook.

meneersven (0), 11 jaar geleden

De oplossing is grotendeels gevonden. Ik heb smaen met de buurman de lampjes in het klokkenhuis doorgemeten. Ze leken niet kapot (wolfraam was heel). Maar niets bleek minder waar. Alle lampjes waren kapot. Oorzaak onbekend. Schijnt dat ze dezelfde levensduur hebben. Maar het volgende probleem diende zich aan, bij de autogroothandel hadden ze de lampjes niet. Typisch Amerikaans werd er gezegd, maar de Voyager wordt toch in Oosterrijk gemaakt?
De combinatie welke in het dashboard zitten is: Een T10 fitting en 2W Bi-pin lampjes. In de oude fitting zaten de bi-pin lampjes vast gesoldeerd. Ik heb de lampjes eruit getikt met de achterzijde van een 2,5mm boortje. De pinnetje breken en je houdt een lege fitting over. Hierin heb ik de nieuwe steeklampjes gedaan en klaar is kees.

Groet SVen

[url=http://postimage.org/image/x2kqm0d4v/][img]http://s11.postimage.org/x2kqm0d4v/foto....[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.