Chrysler 300c: Zetelverwarming

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0

Beste
Mijn achterste zetelverwarming werkt niet. De lampjes van de knop flikkeren een aantal sec. En gaan dan uit. Verwarming werkt niet,vooraan werken ze wel gewoon.
Is het een appart relais, of 1 stuurdoos ?
Hoe kan ik deze uittesten , waar stroom meten aan de schakelaars of aan de stekkers onder de zetels !

gertos

Geplaatst door gertos (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler 300C? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

HansWestbroek (0), 10 jaar geleden

Je zou het verwarmingselement eens kunnen doormeten.

gertos (0), 10 jaar geleden

beste

hoe kan ik die doormeten; ohms meten
Kan ik aan de schakelaars of stekkers de spanning meten; welke kleur

jvr (0), 9 jaar geleden

Gert,

Weet niet of dit probleem nog van toepassing is, maar wellicht voor iemand anders:

Als de lampjes van de bedieningsknoppen nog wel werken, krijgt het systeem dus nog wel spanning en hoef je geen zekeringen te controleren. De kans is het grootst dat er een draadje doorgebrand is in de zetel zelf. Dit slijt het snelst omdat daar op gezeten wordt. Dit is het "verwarmingselement" wat Hans bedoelt; het is een hele lange dunne draad die heen en weer door de zetel loopt. Als daar een stroom doorheen loopt, wordt hij warm.

Hiervoor zul je de bekleding van de zetel af moeten halen en in het schuimrubber gaan zoeken naar een onderbreking. Deze kunnen opvallen omdat het plekje eromheen meestal een beetje zwart geworden is. Dit is even zoeken, maar de enige manier. Zelfs al ziet het draadje er niet onderbroken uit, je zou het zo uit elkaar kunnen trekken omdat het koper binnen in stuk is.

Even aanstrippen, aan elkaar solderen (desnoods met een extra stukje draad) en klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler 300C of stel zelf een nieuwe vraag.